Olimpija je prvo polovico rednega dela tako sklenila s šesto zmago v sezoni, a še vedno ostaja osamljena na zadnjem mestu. Tivolske hokejiste lahko veseli dejstvo, da so predvsem v zadnjem mesecu dvignili formo in si prislužili nekaj dodatnih točk. Očitno je, da moštvo vse bolj diha kot eno, pridobljena samozavest pa bi lahko bila zelo pomembna popotnica pred nadaljevanjem prvenstva. Čeprav Olimpija zaradi najslabšega igralskega kadra v ligi še vedno ne more realno računati na vstop v končnico, pa lahko upa, da bo še marsikateremu moštvu prekrižala načrte. Kot včeraj avstrijskim Korošcem, ki so v zadnji tretjini še vodili z 2:1, a so slovenski prvaki zrežirali zasuk in presenetili najbolj trofejni klub naših severnih sosedov.

KAC je v prvi tretjini deloval zaspano, kar je Olimpija izkoristila. Bila je za korak hitrejša od tekmeca, Bishop pa je za domače vodstvo ploščici potisnil v mrežo, potem ko je z razdalje streljal Planko, ki je malo pred koncem ob naletu z gostujočim hokejistom z ledu pobiral zobe. Gostje so se v nadaljevanju le zbrali, njihovo vodstvo z 2:1 je bilo plod silovitejših pritiskov pred vrati Andyja Chioda, a Olimpija ni obupala. Ko je v zadnjem delu zapravila štiriminutno prednost z igralcem več in bila razmeroma nenevarna, se je delček prostora odprl kapetanu Alešu Mušiču, ki je s prvim golom v sezoni izenačil. V podaljšku je bila tekma hitro odločena, po strelu Žige Pešuta z razdalje je Bishop pred avstrijskim golom ravno toliko nagajal, da je zmaga ostala doma. Ljubljančani so si hitro planili v objem na sredini igrišča, proteste gostujočih igralcev, da naj bi Bishop igral z visoko palico, pa so sodniki označili za nične.

EBEL, 22. krog: Olimpija – KAC 3:2 v podaljšku (1:0, 0:2, 1:0, 1:0, gledalcev 1000; 1:0 Bishop 12/PP1, Hundertpfund 1:1 24/PP1, 1:2 Jacques 38/PP1, 2:2 Mušič 53/PP1, 3:2 Bishop 61/PP1), Salzburg – Dunaj 3:1, Beljak – Znojmo 4:1, Dornbirn – Gradec 3:1, Linz – Innsbruck 2:1 po kazenskih strelih, danes ob 17.30: Alba – Bolzano, vrstni red: Salzburg 35, Dunaj 32, Linz (-1) in Gradec po 28, Znojmo 26, Alba (-1) 23, Beljak 21, Bolzano in Innsbruck po 19, KAC in Dornbirn po 18, Olimpija 13. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 17.30: Beljak – Olimpija, Dunaj – Bolzano, Gradec – Alba, KAC – Salzburg, Dornbirn – Innsbruck, Znojmo – Linz.