Najbolj zanimivo je bilo gotovo gibanje cene nafte. Minuli četrtek je na Dunaju namreč potekalo zasedanje članov naftnega kartela OPEC, na katerem so potekali pogovori o morebitnem zmanjšanju obsega proizvodnje nafte. Špekulanti, ki so pred zasedanjem stavili na odločitev o zmanjšanju proizvodnje, so se opekli. OPEC je namreč odločil, da zmanjšanja produkcije ne bo, pravilno ceno nafte pa naj bi po njihovih besedah lahko določil zgolj prosti trg. Po objavi novice je cena nafte zgrmela vse do nivoja 67 ameriških dolarjev, nato pa se stabilizirala med 68 in 69 dolarji za sodček.

Med novicami, ki so dvignile evropske trge, je zagotovo odločitev evropske centralne banke (ECB), da razširi njihov program odkupa dolgov za spodbudo gospodarstva EU. ECB je nakupe že začela, gre pa za odkup vseh oblik terjatev, ki so zavarovane s premoženjem. Toda to premoženje je lahko ocenjeno tudi kot nično, kot je v primeru svežnjev posojil ciprskim in grškim bankam. ECB želi s posegi v dolžniški trg sprostiti kreditni krč in znižati vrednost evra v primerjavi z drugimi svetovnimi valutami.

Zanimive novice o poslovnem sodelovanju so ta teden pricurljale tudi iz Nemčije, kjer je direktor družbe Tesla Motors Elon Musk za časopis Der Spiegel povedal, da se pri Tesli pripravljajo na poslovno sodelovanje z nemškim BMW. Sodelovanje naj bi vključevalo zgraditev tovarne za baterije v Nemčiji v petih do šestih letih kot tudi vključevanje nekaterih BMW-jevih karbonskih tehnologij v modelih, ki jih proizvaja Tesla.