Sedmi studijski album »Čista jeba« je skupina sicer že predstavila v Cvetličarni, s promocijskim koncertom, na katerem so največji oboževalci peli tudi pesmi »Vstati in obstati«, »Hči vaškega učitelja« in »Stara duša«, pa so napovedali sklop koncertov na turneji. »Napisali smo ljubezenski komad, ki pa bo živel tudi v drugih kontekstih. So pač časi čiste jebe,« zanimiv naslov pojasnjuje pevec skupine Tone Kregar – Tonč. »Vsaka izmed skladb nosi zgodbo iz vsakdanjega življenja, a smo ji dodali naš pristni pečat, brez katerega ne moremo in po katerem smo prepoznavni,« je povedal Jernej Dirnbek – Dimek.

»Zadovoljni obrazi in hripavi glasovi so dokaz, da Čista jeba tour(a) prinaša tisto, kar želimo povedati in kar si naša zvesta publika želi slišati,« poudarja Dirnbek in ob tem izpostavlja, da bosta tokratna koncerta popolnoma drugačna od predstavitvenega koncerta plošče konec oktobra. Poleg pesmi z najnovejšega albuma bodo MI2 zaigrali tudi »Sladka kot med«, »Samo tebe te imam«, »Čakal sn te ko kreten«, »Pa si šla«, »Oda gudeki«, »Pojdi z menoj v toplice« in številne druge, ob katerih je skorajda nemogoče ostati ravnodušen.

Skupina MI2 se je na slovensko glasbeno sceno prebila leta 1996 s pesmijo Črtica, leto zatem pa navduševala s skladbo Teta Estera. V naslednjih letih so sledile še uspešnice Pa si šla, Oda gudeki, Ljubezen pod topoli, Najrajši sn pa s teboj pil, s katerimi je skupina postala ena najbolj priljubljenih gostov na festivalih in študentskih zabavah.