Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Marseille - Nantes
1

Po dveh prvenstvenih porazih proti Lyonu in PSG se je prednost Marseilla na lestvici stopila na vsega eno točko in boj za prvaka je povsem odprt. Moštvo Marcela Bielse je zato lačno novih zmag, saj nikakor ne želi predati prvega mesta. Po zmagi proti Bordeauyu (3:1) bodo zmagovito serijo poskušali nadaljevati proti še enemu neugodnemu nasprotniku, saj Nantes zaseda visoko četrto mesto, zato bi bila ta zmaga za klub z juga Francije še toliko večji zagon za naprej.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Efes Pilsen - Sardegna Sassari
1

Efes je zelo dobro začel letošnjo evroligo in v prvih šestih krogih izgubil le dvakrat. A po včerajšnjem porazu Reala proti Unicsu je stanje na lestvici skupine A zelo izenačeno, zato so zmage proti zadnjemu Sassariju nuja za vse, ki bi radi videli top16. Turki, ki jih vodi prekaljeni Duda Ivković, so Italijane premagali že v gosteh (82:75), tokrat pa bi znala biti razlika še kakšno točko višja v njihovo korist, saj jim motiva pred svojimi navijači ne bo manjkalo, kakovost moštva pa je že tako na njihovi strani.

Košarka - ZDA - NBA

San Antonio - Sacramento
1

Ostroge sicer v rednem delu sezone nikoli ne igrajo na vso moč, a vseeno na koncu pridejo do enega najboljših izkupičkov v ligi. Tudi letos bo tako in če Popovich ne bo eksperimentiral s postavo in bo na parket poslal vse najboljše košarkarje, bi morali aktualni prvaki brez večjih težav ugnati kralje, ki sicer zaenkrat nakazujejo, da bi se morda lahko prebili v končnico, a bo to na močnem Zahodu zelo težko.

Hokej - ZDA - NHL

St. Louis - Edmonton
1

V St. Louisu si že nekaj sezon prizadevajo priti na vrh in že lani so bili na dobri poti, toda jim je spodrsnilo v končnici. Tudi letos imajo zelo kvalitetno zasedbo, ki bi morala v izločilne boje vstopiti z dobrega izhodiščnega položaja, za to pa je treba brez izjeme premagovati najlažje tekmece z dna lestvice, sploh doma. Edmonton preživlja težke čase in še eno sezono, ki je nočna mora. Naftarji so na dosedanjih 23 tekmah zmagali le šestkrat, točke pa dobivajo bolj po čudežu. Na gostovanju pri eni od top ekip jih najbrž čaka visok poraz.