Stanovalci bodo dovolilnico lahko pridobili od ponedeljska naprej

Stanovalci bodo dovolilnico lahko pridobili od ponedeljska naprej, in sicer na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet na Trgu Mladinskih delovnih brigad. Ob vložitvi zahtevka bodo morali izkazati stalno ali začasno bivališče na omenjenem območju in lastništvo vozila, je navedeno na spletnih straneh Mestne občine Ljubljana (MOL).

Za območje cone 3 se lahko izdajo do tri parkirne dovolilnice. Za prvo vozilo ta znaša 60 evrov, za drugo 120 evrov in za tretje 180 evrov na stanovanjsko enoto. Letno takso bodo morali uporabniki plačati v enkratnem znesku, odšteti pa bodo morali še 4,54 evra za upravno takso. Na MOL še opozarjajo, da je možno zgolj plačilo s plačilnimi karticami oz. po plačilnem nalogu, ne pa tudi z gotovino.

Civilna iniciativa za Rožno Dolino

V Ljubljani se je sicer že v začetku leta oblikovala Civilna iniciativa za Rožno Dolino, ki nasprotuje plačevanju parkirnin. Krajani zahtevajo brezplačne dovolilnice za parkiranje, saj so, kot poudarjajo, skoraj pet let plačevali samoprispevek za asfaltiranje voznih površin in ureditev parkirnih mest pred stanovanjskimi hišami, sedaj pa so jim omejene možnosti parkiranja.

Iniciativa se je organizirala tudi na družbenem omrežju Facebook, na katerem vabijo krajane k aktivnemu sodelovanju. V kratkem pripravljajo tudi zbor za Rožno dolino.