Prvi strelec in igralec tekme - verjetno tudi sedmega kroga evrolige - je bil Boban Marjanović, ki je ob metu iz igre 11:13 dosegel 24 točk in imel 12 skokov, kar mu je naneslo statistični indeks 36.

Sicer pa je tekma minila v nenavadnem vzdušju. Približno 13.000 gledalcev, ki so znani po vročekrvnem spodbujanju, je tekmo spremljajo v tišini, brez navijanja, v spomin na navijača Marka Ivkovića, ki je umrl prejšnji teden v pretepu z navijaško skupino Galatasarayja v Carigradu. Zanimivo, da je vodstvo evrolige tik pred tekmo zamenjalo tudi enega od sodnikov. Namesto predvidenega Turka Ersana Kartala je vskočil Poljak Piotr Pastusiak.

V vrstah Neptunasa je bil najboljši strelec Deividas Gailius, lani član Uniona Olimpije, ki je dosegel 18 točk ter imel pet skokov in šest podaj.

Na parket sta stopila še dva Slovenca in bila prav tako uspešna. Mirza Begić in Saša Vujačić sta s Kutxo Laboral premagala do tega kroga neporaženi Olympiacos z 89:70. Begić je proti svoje nekdanjemu klubu dosegel 12 točk (met iz igre 4:5, prosti meti 4:4), 7 skokov in 3 blokade, Saša Vujačić pa je prispeval 4 točke.