Pod režijo filma se podpisuje oskarjevec Brett Morgen, ki bo Cobainovo življenje predstavil prek družinskih posnetkov, glasbenikovih dnevnikov in doslej neobjavljene glasbe. Izvršna producentka filma bo pevčeva hči Frances Bean Cobain.

Cobain se je rodil februarja 1967 v Aberdeenu v zvezni državi Washington. Kot otrok je oboževal Beatle, kmalu pa odkril tudi trši rock in skupine, kot so Led Zeppelin, Black Sabbath in Kiss. Kot najstnik je spoznal Krista Novoselica, s katerim sta leta 1987 ustanovila skupino Nirvana. Prvih nekaj let je v skupini igralo več bobnarjev, šele leta 1990 se je zasedbi pridružil še tretji nepogrešljivi člen legendarnega sestava Dave Grohl.

Nirvana je svoj prvi album, naslovljen Bleach, izdala leta 1989. Svetovno slavo jim je prinesel album Nevermind iz leta 1991, ki so ga prodali v več kot 15-milijonski nakladi. Pozneje so izdali še tretji studijski album z naslovom Utero.

Cobain je umrl leta 1994 pri rosnih 27 letih. Dvajseto obletnico njegove smrti so letos obeležili širom po svetu, med drugim so aprila Nirvano sprejeli v Dvorano slavnih rock & rolla, v mestecu Hoquiam, dobrih šest kilometrov oddaljenem od Cobainovega rojstnega kraja, pa so 10. april razglasili za dan Nirvane.