"Res je bil dolg napad, dolgo smo bili na ledu. Bil sem že pošteno utrujen, ko sem prišel do strela. Skušal sem se samo otresti branilca in zadeti mrežo. Na srečo je plošček našel pot vanjo," je dejal 20-letni Šved. Ta ni v nikakršnem sorodu s slovitim Petrom Forsbergom, ki je ob koncu kariere v NHL tudi igral za Nashville, pred tem pa blestel v dresih Quebeca, Colorada in Philadelphie.

Eden bolj zaslužnih za zmago domačih je bil tudi vratar Pekka Rinne, ki je med drugim v podaljšku obranil kazenski strel Jordanu Eberleju, skupaj pa pred več kot 17.000 gledalci zbral 37 obramb. Nashville je sicer s 30 točkami najboljša ekipa centralne skupine in tretja najboljša v zahodni konferenci.

Na drugi strani je imel Viktor Fasth 24 obramb, a na koncu skupaj s soigralci vknjižil osmi zaporedni poraz. Edmonton je skupaj s Columbusom in Buffalom trenutno najslabši v ligi z vsega 14 točkami z 22 tekem.

V noči s petka na soboto bo v NHL precej bolj živahno, saj bo na sporedu 11 tekem, Anže Kopitar in njegov Los Angeles pa bosta naslednjo tekmo igrala v noči na nedeljo, ko bosta gostila Chicago.