Danes sta bili izpeljani dve regati v šibkih vremenskih pogojih. Vasilij Žbogar je v konkurenci 19. jadralcev razreda dvakrat zmagal in z dvema točkama prepričljivo zaseda prvo mesto. Drugi je Avstralec Jake Lilley (7), tretji pa aktualni svetovni podprvak Hrvat Ivan Kljakovič Gašpič (8).

Tina Mrak in Veronika Macarol sta finale začeli slabše in med enajstimi posadkami zasedata deveto mesto (15 točk); bili sta sedmi in osmi. V vodstvu sta Kitajki Shasho Chen in Haiyan Gao (3) pred Avstrijkama Laro Vadlau in Jolanto Ogar (3) ter Američankama Anne Haeger in Briano Provancha (10).

Najboljši so bodo razdelili nagradni sklad v višini 200 tisoč dolarjev

Finale letos poteka prvič, povabljeno pa je bilo 20 najboljših jadralcev posameznih jadralnih razredov. Vsi se tekmovanja niso udeležili, med drugimi manjka tudi najboljši v finnu v tej sezone Britanec Giles Scott. Najboljši trije jadralci v posameznih razredih bodo dobili tudi denar iz nagradnega sklada v višini 200.000 dolarjev.

Finale svetovnega pokala je le začetek sprememb, ki jih bo s prihodnjim svetovnim pokalom uvedla krovna jadralna organizacija. V naslednjem letu bo na nekaterih regatah pokala veljala velika omejitev tekmovalcev, na zadnjih treh regatah v Hyeresu, Weymouthu ter v Aziji, kjer kraj še ni znan, pa bo lahko nastopilo le po 40 tekmovalcev v razredih.

Jadralci se bodo morali na regate pokala uvrstiti na eni izmed kvalifikacijskih regat. Na finale svetovnega pokala 2015, ki bo tako kot letos potekal v Abu Dhabiju, bo tekmovalo bo po 20 posadk iz posameznega razreda, kvote pa bodo razdeljena zmagovalcem posameznih regat svetovnega pokala ter najvišje uvrščenim na svetovni jakostni lestvici.