Zasedba iz mesta ob Savinji je na dosedanjih šestih tekmah dosegla dve zmagi. V tako imenovani "skupini smrti" je premagala Rhein-Neckar Löwen in ruske Čehovske medvede, na svojem računu pa ima tudi štiri poraze proti Rhein-Neckarju Lownu, Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellierju in madžarskemu Veszpremu. V skupini vodi Veszprem z 12 točkami, Vardar jih ima sedem, Rhein-Neckar Löwen in Montpellier po šest, Celje Pivovarna Laško štiri, Čehovski medvedi pa točko.

Celjani v Skopje potujejo nekoliko načeti, saj se je poškodovanemu Živanu Pešiću pridružil še Blaž Blagotinšek, ki pa bo verjetno vseeno nared za dvoboj v Makedoniji. Na drugi strani bodo domačini, kjer igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Brumen, nastopili brez Hrvata Blaženka Lackoviča, kar pa se jim ob številnih zvezdnikih ne bi smelo preveč poznati.

»Lahko razmišljamo tudi o kakšni točki, če ...«

"Vardar je doma še močnejša ekipa. V novi dvorani imajo resnično bučno podporo, ki pa jim bo tokrat konkurenco delala tudi naša navijaška skupina, saj Florijani tja potujejo v velikem številu. Tudi ti bodo moji ekipi dali nekaj dodatne energije, vsekakor pa v Skopje potujemo z nekimi pozitivnimi občutki, potem ko je za nami uspešen teden. Zavedamo se kakovosti Vardarja, proti njemu bomo skušali igrati podobno kot proti Rhein-Neckarju Löwnu. Če bomo vse naredili tako, kot si želimo, potem lahko razmišljamo tudi o kakšni točki, vsekakor pa lahko zagotovim, da bomo na igrišču pokazali naš maksimum," je pred gostovanjem v Makedoniji dejal celjski strateg Branko Tamše.

Žvižej: Vardar ima tudi nekaj slabosti

Slovenski reprezentant Luka Žvižej je v minulem krogu odlično predstavo prikazal v obrambi, njegova igra bo eden izmed ključnih elementov tudi na vročem parketu v Skopju. "Tudi na to tekmo gremo na zmago, pa čeprav smo prvo tekmo doma izgubili z minimalno razliko. Vemo kam potujemo, zavedamo se moči tekmeca, ki pa ima tudi nekaj slabosti. Nanje se bomo poskušali v teh dneh kar najbolje pripraviti. Vardar je favorit v tem dvoboju, a moja ekipa bo vsekakor dala vse od sebe. Obljubimo lahko boj do zadnjega diha," je pred novo mednarodno tekmo dejal Žvižej.

Celjska zasedba je v generalki za sobotno tekmo na domačem igrišču zanesljivo premagala Sevnico s 37:23, po dvanajstih krogih pa je s 100-odstotnim izkupičkom tudi vodilna v 1. NLB Leasing ligi.