Smrtni primeri zaradi poškodb pri kriketu so zelo redki, vendarle pa je Hughes že drugi tak primer v dveh letih. Avstralec je usodno poškodbo doživel v torek na tekmi avstralske prve lige v Sydneyu, ko mu je žogica z veliko hitrostjo priletela v vrat in mu poškodovala arterijo, kar je posledično vodilo v močno krvavitev v možganih. Zdravnik Peter Brukner, ki je danes sporočil, da je Hughes po dveh dneh ležanja v komi umrl, je njegov primer opisal kot izjemno redek.

»Imam to žalostno nalogo, da vas obvestim, da je Phillip Hughes pred kratkim umrl. Po torkovi nesreči ni nikoli več prišel k zavesti, umrl pa je brez bolečin in obdan s svojo družino in bližnjimi prijatelji. Kot vsa kriketna skupnost obžalujemo njegovo izgubo, njegovi družini in prijateljem pa ob tem težkem času izrekamo globoke sožalje,« je danes javnosti iz bolnišnice v Sydneyu neprijetno vest sporočil Brukner.

Phillip Hughes (foto: AP)

Hughesova smrt je močno pretresla svet kriketa, prizadela pa je tudi številne Avstralce, saj je na celini tam spodaj kriket med najbolj priljubljenimi športi. Sožalje družini in obžalovanje dogodka je denimo izrekel tudi avstralski premier Tony Abbott.