Hrušićan Anže Kopitar je na ledeni ploskvi v dvorani Xcel Energy Center preživel 15:53 minute, v tem času pa je sprožil dva strela proti vratom Darcyja Kuemperja, nato pa še finskega vratarja Niklasa Backstroma, a se ni vpisal med strelce, ostal pa je tudi brez podaje. Za kralje je to šele druga zmaga na desetih gostovanjih v tej sezoni, na dosedanjih 23 tekmah so 12-krat zmagali in doživeli šest porazov, pet tekem pa je epilog doživelo v podaljških. Zasedba iz Kalifornije veliko boljše predstave kaže na domačem ledu, po dveh dveh prostih večerih se bo v soboto pomerila s Chicagom.

Na sporedu je bilo še osem tekem, dve od njih sta se razpletli šele v podaljšku. Otočani iz New Yorka so na domačem ledu ugnali Washington s 3:2, zmagoviti gol pa je dosegel John Tavares.

Izjemno razburljiva tekma je bila tudi v Pittsburghu, kjer se je redni del končal s 3:3, gostiteljem pa je zmago nad Torontom prinesel izjemno razpoloženi Blake Comeau, ki je na tej tekmi dosegel kar tri gole. Izkazal se je tudi Rus Jevgenij Malkin z golom in dvema podajama, v kanadski ekipi je dva zadetka dosegel tudi Estonec Leo Komarov.

Chicago, naslednji tekmec Los Angelesa, je slavil v Denverju s 3:2, zmagoviti gol pa je dobrih pet minut pred koncem rednega dela dosegel Bryan Bickell.

Tampa Bay je na doma ukanila New York Rangers s 4:3, v domači ekipi pa sta se najbolj izkazala dvakratni strelec in podajalec Ryan Callahan ter Steven Stamkos, ki je dvakrat asistiral in enkrat premagal slovitega gostujočega švedskega vratarja Henrika Lundqvista.

Ob Los Angelesu je najbolj prepričljivo predstavo prikazal Detroit, ki je pred domačimi gledalci ugnal Philadelphio s 5:2.

Florida je z golom Nicka Bjugstada v 21. sekundi premagala Carolino z 1:0, dve ekipi pa sta slavili v gosteh: Winnipeg je ugnal Buffalo z 2:1, Calgary pa z dvema goloma Čeha Jirija Hudlerja San Jose z 2:0.