V rednem delu so za Nashville v dvorani Bridgestone Arena v Tennesseeju zadeli Craig Smith, Ryan Ellis in Eric Nystrom ter pomagali plenilcem do četrte zmage v zadnjih petih tekmah. Domači vratar Pekka Rinne je samo v podaljšku zbral 18 obramb, nato pa zaustavil še vseh šest poskusov kraljev pri kazenskih strelih, med njimi je ubranil tudi strel Kopitarja.

Hrušičan je skupno odigral slabih 21 minut tekme, a tokrat ostal brez točke in v tem času poskusil z enim strelom na gol. Za Los Angeles, ki je izgubil še drugo tekmo zapored, so zadeli Jamie McBain, Marian Gaborik in Drew Doughty.

"Že lani se spomnim maratonskega izvajanja kazenskih strelov, a tako kot takrat tudi tokrat nismo bili uspešni. Nismo izkoristili priložnosti, ki nam jo je dal naš vratar Martin Jones," je bil po tekmi nezadovoljen Kopitar, ki ga skupaj s kralji nova tekma čaka že v četrtek zgodaj zjutraj, ko se bodo hokejisti iz Los Angelesa v gosteh pomerili z moštvom Minnesota Wild.

"Gre za res težko prigarano točko. Zdaj pa bomo morali začeti zadevati tudi pri izvajanju kazenskih strelov. Slabo izpeljani kazenski streli nas veliko stanejo," pa je po koncu tekme dejal trener prvakov lige NHL, Darryl Sutter.

Tekma v Nashvillu je bila ena od sedmih na sporedu. Po rednem delu se nista končali še dve tekmi. Moštvo St. Louis Blues je šele po kazenskih strelih priznalo premoč Ottawa Senators z 2:3, podaljšek pa je odločil tekmo Arizona Coyotes - Colorado Avalanche, ko so bili s 4:3 uspešnejši gostje iz Kolorada. Odločilni zadetek je v četrti minuti podaljška prispeval Daniel Briere.

Ekipa Columbus Blue Jackets je doma izgubila proti Winnipeg Jets z 2:4, hokejisti Dallas Stars so bili s 3:2 boljši od Edmonton Oilers, Vancouver Canucks so premagali New Jersey Devils z 2:0, domače zmage so se razveselili tudi v moštvu Anaheim Ducks, ki je s 3:2 odpravilo Calgary Flames. Racmani so še 19. po vrsti premagali hokejiste Calgaryja na njihovem domačem ledu.

Moštvo Anaheima se je na vrhu razpredelnice v ligi NHL s 33 točkami izenačilo z ekipo Montreal Canadiens. Kopitarjev Los Angeles je na 11. mestu ligaške lestvice in je trenutno šesto moštvo na razpredelnici zahodne konference.