Hokejisti Olimpije bodo prihodnji mesec zagotovo odigrali paket tekem v sklopu zimske klasike na ljubljanskem Trgu republike. Vodstvo tivolskega kluba je pred dnevi dobilo zeleno luč za organizacijo hokeja na prostem, nazadnje so dovoljenje izdali tudi na zavodu za varstvo kulturne dediščine.

Olimpija še ni uradno potrdila terminov tekem, saj je še vedno v fazi usklajevanja podrobnosti. Za zdaj kaže, da bi lahko Ljubljančani prvi obračun pod zvezdami odigrali 12. decembra kar proti Jesenicam za točke državnega prvenstva, nato pa bi v središču Ljubljane gostovala še Alba in KAC. Obstaja možnost, da bi zimsko klasiko priredili še ob koncu decembra ali januarja, saj bo občina na Trgu republike za dva meseca postavila ledeno ploskev in jo dala v uporabo rekreativnim drsalcem. Hokejske tekme bi si na montažnih tribunah lahko ogledalo malo več kot 4000 obiskovalcev, cene vstopnic še niso natančno določene, vodstvo kluba pa bo v prihodnjih dneh za vsa dodatna pojasnila sklicalo tiskovno konferenco.

Do začetka dogajanja na Trgu republike bo Olimpija odigrala še nekaj obračunov v EBEL. Včeraj je v Bolzanu sklenila paket štirih tekem zapovrstjo na tujem in se iz Italije vrnila s porazom 0:3. Kljub vsemu so tivolski hokejisti lahko zadovoljni s polovičnim izkupičkom na zadnjih obračunih, saj so zmagali tako na Dunaju kot v Innsbrucku. Ljubljančanom se je včeraj poznala utrujenost, saj je bil ritem v zadnjih dneh naporen. Bolzano je suvereno vpisal šesto zmago na šesti medsebojni tekmi, potem ko je bila tekma odločena že v uvodnih minutah, ko so zadnji prvaki tekmovanja pobegnili na dva gola prednosti. Drugi gol je zabil slovenski reprezentant Žiga Pance. Bolzano je bil boljši tudi v strelih v okvir vrat – 33:19. Olimpija bo ta petek v Tivoliju gostila tradicionalnega tekmeca KAC, ki je že vso sezono tako kot Ljubljančani pri dnu razpredelnice.

EBEL, 21. krog: Bolzano – Olimpija 3:0 (2:0, 0:0, 1:0, gledalcev 1600; 1:0 De Simone 4, 2:0 Pance 10, 3:0 Nesbitt 59/EN), Znojmo – KAC 3:4, Linz – Alba 5:1, Gradec – Salzburg 2:3, vrstni red: Salzburg 33, Dunaj 32, Gradec 28, Linz (-1) in Znojmo po 26, Alba 23, Beljak in Bolzano po 19, Innsbruck 18, KAC (-1) 17, Dornbirn 16, Olimpija 11.