Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Sporting L. - Maribor /+1/
0

Sporting je po zmagi proti Schalkeju (4:2) začutil priložnost, da se celo prebije v osmino finala ali pa v najslabšem primeru spomladi nadaljuje z igranjem v evropski ligi. Podobne (tihe) želje imajo sicer tudi Mariborčani, a težko je pričakovati, da bodo vijoličasti kar vsako tekmo ostali neporaženi, saj imajo vendarle precej manj kvalitetno moštvo od ostalih klubov v skupini, vse manjši plus za njih pa je njihova borbenost in izjemna motivacija, saj jih sedaj v zadnjih dveh krogih nasprotniki ne bodo več podcenjevali, ker bodo nujno potrebovali točke, hkrati pa so zaradi želje po napredovanju tudi ostali zelo motivirani. Sporting ima večje možnosti za zmago, a je kvota 1.3 premalo donosna za tekmo, ki niti ni tako lahko napovedljiva in bo vsaj do prvega gola verjetno precej neatraktivna, zato je bolj mamljiva stava na minimalno zmago domačih, ki prinaša lep zaslužek.

Nogomet - Liga prvakov

Apoel Nikozija - Barcelona
2

Barcelona si je napredovanje sicer že zagotovila, a jo čaka še precej dela, če želi v skupini osvojiti prvo mesto in se v osmini finala izločiti najtežjim nasprotnikom. Enrique zato verjetno ne bo preveč eksperimentiral in bo na igrišče poslal večino najboljših, zato se Ciprčanom, ki v zadnjem času ne blestijo, ne obeta nič dobrega. Predvsem se pri Barci lahko veselijo odlične sobotne predstave Messija, ki je po dolgem času spomnil na zlate čase in če bo tudi danes v vsaj približno takšni formi, ga domači ne bodo zmožni ustaviti.

Nogomet - Liga prvakov

CSKA Moskva - Roma
0, 2

CSKA ima po štirih tekmah presenetljivo veliko točk (4), še najbolj je šokiral v zadnjem krogu z zmago pri Cityju. A Rusi so imeli na dosedanjih tekmah tudi obilico sreče, zato je kar malo nerealno, da so v igri za napredovanje v skupini, kjer so po kvaliteti najslabši. Temu bi se močno približali, če bi danes zmagali, a verjetno je bolj primerno gledati na situacijo s strani Italijanov, ki praktično potrebujejo le remi, da CSKA zadržijo za seboj in potem upajo, da v zadnjem krogu Bayern ne pripravi kakšne senzacije in doma pač premaga Moskovčane ter s tem Romo verjetno pošlje v osmino finala. CSKA je trenutno v precej slabi formi, saj je izgubil zadnje tri tekme, Roma pa ima dve zaporedni zmagi. Tudi to daje neko prednost Italijanom, ki so zmožni danes zmagati, vsekakor pa domov prinesti vsaj točko.

Košarka - ZDA - NBA

Miami - Golden State
2

Miami po odhodu LeBrona ni več moštvo, ki bi lahko krojilo vrh lestvic v NBA, če pa temu prištejemo še poškodbo Wada, je vročica le še zelo povprečno moštvo z nekaj solidnimi igralci. V zadnjih dneh je Miami sicer ugnal dve še slabši moštvi od sebe, Orlando in Charlotte, ter si nekoliko popravil izkupiček na 8-6, a je z igro še vedno daleč od kakšnega presežka. Tokrat gostijo ob Memphisu najbolj vroče moštvo lige, ki je do sedaj izgubilo le dvakrat in če bodo gostje z glavo pri stvari, bo tokrat padel tudi Miami.