"Imeli smo priložnost igrati proti ekipi, ki ji gre res dobro. V takšnih dvobojih lahko vidiš, kam sodi tvoje moštvo. Vedeli smo, da je Montreal zelo hitra ekipa in da bomo morali biti ostri in osredotočeni. Mislim, da smo bili," je po tekmi za ameriške medije povedal Martin St. Louis, ki je prispeval gol in podajo.

Montreal, ki je v prejšnjih desetih tekmah rednega dela proti rangerjem izgubil zgolj enkrat, je tokrat povsem odpovedal. "To je bila tekma, po kateri se malo praskamo po glavi. Toda vse bo v redu. Še vedno ostajamo pozitivni. Moramo le več dati od sebe. Nismo igrali svoje igre," pa je dejal branilec kanadskega moštva P.K. Subban.

Druga najboljša ekipe lige je Anaheim, ki je s slavjem proti Arizona Coyotes z 2:1 dosegel že svojo sedmo zaporedno zmago proti temu tekmecu. Hkrati so Kalifornijci prekinili več kot tri tedne trajajoč niz brez zmage po rednem delu. Kyle Palmieri in Patrick Maroon sta bila strelca, Ryan Kesler pa je dvakrat podal.

Tesno za petami Anaheimu je Vancouver, ki je tokrat s 4:1 odpravil Chicago. Danec Jannik Hansen je dosegel svoj prvi "hat-trick" kariere, Bo Horvat, 19-letni hokejist hrvaških korenin, je prispeval tri podaje, Šved Daniel Sedin pa je odigral svojo 1000. tekmo v NHL. Njegov brat dvojček Henrik Sedin je ta mejnik dosegel že marca.

Enako število točk kot Vancouver ima tudi St. Louis, vodilna ekipa centralne skupine. Blues je slavil v Winnipegu s 4:2 in to brez branilca Jaya Bouwmeestra. St. Louisov "železni mož" je moral zaradi poškodbe prekiniti svoj niz igranja na kar 737 zaporednih tekmah v NHL, kar je najdaljši niz med še aktivnimi igralci. Absolutni rekorder je sicer Doug Jarvis z 964 zaporednimi tekmami.