Rokometni velikan iz Mannheima ni več zaklet za Celje Pivovarno Laško. Slovenski prvak je v osmi medsebojni tekmi po izjemni predstavi vendarle ugnal tradicionalnega mednarodnega tekmeca, hkrati pa zadržal možnosti za preboj v osmino finala, saj ima četrtouvrščeni francoski Montpellier le dve točki prednosti pred Celjem.

Domača obramba na visoki kakovostni ravni

Zasedba iz mesta ob Savinji je dosegla drugo zmago v skupini C, pred tem je v tretjem krogu v gosteh premagala ruske Čehovske medvede, na svojem računu pa ima tudi štiri poraze proti Rhein-Neckarju Lownu, makedonskemu Vardarju iz Skopja, Montpellierju in madžarskemu Veszpremu. V prihodnjem krogu se bo v gosteh pomerila z makedonskim Vardarjem iz Skopja, tekma pa se bo v soboto, 29. novembra, pričela ob 19. uri.

Celje je bilo v prvem polčasu povsem enakovredno mednarodno pisani nemški zasedbi, ki je znana po tem, da postopoma dviguje raven svoje igre. Domača obramba je bila na zelo visoki kakovostni ravni, tudi igra v napadu zelo raznovrstna, med strelce se je do konca prvega polčasa vpisalo kar deset, do konca dvoboja pa dvanajst igralcev celjskega moštva.

Bojevita in zagrizena predstava je v prvi četrtini tekme botrovala nekajkratnemu vodstvu za dva gola (4:2, 7:5), ko pa so Celjani v 17. minuti povišali na 9:6, je danski trener na nemški klopi Nikolaj Jacobsen zahteval minuto odmora, ki pa ni predramila njegovih varovancev. Gostitelji so si le štiri minute kasneje po bliskovitem nasprotnem napadu prek Blaža Janca priigrali štiri gole prednosti (11:7), njihova prednost pa je do odhoda na velik odmor narasla na velikih +5 (16:11).

»Čez dan ali dva se bomo povsem zavedali te zmage«

»Izjemno težka tekma, na kateri so moji varovanci na izjemen način upoštevali vsa moja navodila. Na igrišču so realizirali vse moje napotke, zares jim čestitam za bojevito igro v obrambi, ki sem jo shranil za celjski dvoboj proti nemški zasedbi. Čez dan ali dva se bomo povsem zavedali te zmage, ki jo je dosegla ekipa z le tremi izkušenimi, povečini pa neizkušenimi igralci. Naredili so to, kar veliko boljšim celjskim zasedbam ni uspelo na minulih sedmih tekmah proti ekipi iz Mannheima,« je za STA komentiral domači trener Branko Tamše.

»Po dolgem času sem tudi v napadu prikazal učinkovito predstavo, a najbolj pomembna je zmaga nad izjemno kakovostnim tekmecem iz Nemčije. Na minulih mednarodnih tekmah v tej sezoni smo bili že blizu polnemu izplenu, na današnji tekmi proti Rhein-Neckarju Löwnu pa smo od prve do zadnje minute igrali zbrano in verjeli v zmago,« je dejal David Miklavčič.

Izjemna predstava Celjanov

Tamšetovi izbranci so v prvem polčasu prikazali izjemno predstavo. Veliki nemški tekmec, ki se spogleduje z uvrstitvijo na sklepni turnir v Kölnu, je bil pod njihovim nadzorom, visoko raven so zadržali tudi v drugem polčasu, ko je dobesedno »eksplodiral« David Miklavčič in prikazal predstavo svojega življenja. Celjska prednost je vseskozi znašala šest golov, v 51. in 52. minuti pa sta Miha Zarabec in Rok Žuran poskrbela za vodstvo s sedmimi goli (28:21 in 29:22).

V končnici tekme jim niso pošle moči, lepo zalogo v zadetkih so ohranili do konca vznemirljivega dvoboja, v Zlatorogu je padel še en velikan evropskega rokometa. V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit David Miklavčič s sedmimi goli, Miha Zarabec jih je dosegel pet, Blaž Janc in Ivan Slišković pa po štiri.