Prvaki lige NHL iz Los Angelesa so po treh zmagah prvič izgubili, čeprav so na tekmi v pravi "golijadi" kar štirikrat zatresli nasprotno mrežo.

Ekipi Dallasa in Los Angelesa sta se pomerili tretjič v 18 dnevih in zadnjič v rednem delu sezone. Kralji so dobili tekmo v Teksasu, zvezde pa so bile nato boljše v Kaliforniji in še na domačih tleh. Pred tekmo so v dvorani American Airlines pod strop obesili dres Mika Modana, ki je bil prejšnji teden sprejet v hišo slavnih.

Prvaki iz Kalifornije so se napadalno lotili dvoboja, vendar pa so si domači že v prvi tretjini zgradili visoko vodstvo s 3:0, dvakrat je zadel Jamie Benn, mrežo kraljev pa je zatresel še John Klingberg. Strelsko premoč je Dallas prenesel tudi v drugo tretjino. Po 24 minutah obračuna so domači po zadetku Tylerja Seguina vodili že s 4:0.

Prvi zadetek za kralje je padel šele v 30 minuti teksaškega dvoboja, ko je Tanner Pearson vendarle ukanil domačega vratarja Karija Lahtonena, manj kot dve minuti pozneje je bil ob igralcu več uspešen Justin Williams. A domači niso dovolili izenačenja. Jason Damers je izkoristil prednost z igralcem več ter zabil gol za vodstvo s 5:2. Minuto in pol pred koncem tretjine je Mike Richards zadel za 3:5. Williams je bil uspešen tudi v zadnji tretjini, ko je zabil še drugi gol na tekmi za končni izid 4:5.

"Obetala se nam je sramota, nekako nam je uspelo stvari vsaj malo popraviti, na koncu pa smo bili za gol prekratki, ko bi lahko iztržili vsaj točko," je po tekmi dejal strelec dveh zadetkov za kralje Williams.

Trener Dallasa Lindy Ruff kljub zmagi ni bil navdušen: "Dobro smo igrali prvih 38 minut, nisem pa zadovoljen s tem, na kakšen način smo prejeli gol ob koncu druge tretjine, prav tako me niti najmanj ne navdušuje, kako smo igrali v zadnji tretjini, ko smo le dvakrat zaposlili vratarja Los Angelesa Jonathana Quicka."

Vratar Dallasa Lahtonen je sicer na tekmi ubranil kar 41 strelov kraljev, vratar Los Angelesa pa 23 strelov domače ekipe. Nezadovoljen je bil tudi trener Los Angelesa Darryl Sutter: "V prvi tretjini smo si oboji priigrali nekaj res lepih priložnosti, vendar pa je Dallas svoje priložnosti tudi izkoristil, medtem ko jih mi nismo."

Po ne najboljši tekmi v Teksasu so se kralji že odpravili proti Nashvillu, kjer jih naslednja tekma čaka v noči na sredo po slovenskem času, 24 ur pozneje pa bodo igrali še v Minnesoti.

Kralji s 26 točkami zasedajo četrto mesto v pacifiški skupini, za vodilnim moštvom skupine Anaheimom zaostajajo tri točke.