Zmage so se veselili Markus Eisenbichler, Richard Freitag ter ekipna olimpijska prvaka iz Sočija Andreas Wellinger in Severin Freund, ki so v finalu za zmago ugnali vodilne po prvi seriji, Japonce. Olimpijski podprvaki Avstrijci so končali šele na osmem mestu, medtem ko so Poljaki brez dvakratnega olimpijskega prvaka Kamila Stocha, ki je lažje poškodovan, v konkurenci 12 ekip ostali celo zunaj finala.

Slovenci so led v sezono prebili s petim mestom, z doseženim na uvodni tekmi sezone pa je bil zadovoljen tudi glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus. "Vsekakor sem s petim mestom zadovoljen. Predvsem sem vesel tega, da so fantje stopnjevali svoje nastope, kar po včerajšnjem treningu in kvalifikacijah zagotovo ni bilo lahko. Veseli me tudi dejstvo, da je Robi (Kranjec, op. STA), ki sem ga uvrstil v ekipo kljub ponesrečenim kvalifikacijam, dokazal, da je 'rutiner' in prepričan sem, da bo šlo na bolje," je po prvi tekmi sezone nastope svojih varovancev ocenil Janus.

Slovenski skakalci so v finalni seriji lepo stopnjevali nastope. "V finalu jih je bilo že lepo gledati, to drži. Predvsem je škoda tretje in četrte skupine, kjer sta nastopala Jernej in Peter (Damjan in Prevc, op. STA), ki sta imela nekoliko slabše pogoje in tam smo izgubili kar nekaj metrov. A ne glede na to, peto mesto je soliden rezultat," je iz Nemčije še sporočil glavni trener slovenske izbrane vrste, ki od nedeljske posamične tekme veliko pričakuje.

"Od prve posamične tekme v sezoni zagotovo pričakujem en dober rezultat v ospredju ter seveda, da se vsi štirje fantje uvrstijo v finale," je v pogovoru za STA še dejal Janus.

Nedeljska prva posamična tekma poolimpijske zime se bo s prvo serijo začela ob 11.30. Na tekmi bodo nastopili Prevc, ki je imel nastop zavoljo odličnih lanskih rezultatov in skupnega drugega mesta v svetovnem pokalu že zagotovljen, ter Damjan, Tepeš in Matjaž Pungertar, ki so bili uspešni v kvalifikacijah. V petkovih kvalifikacijah so obstali Anže Lanišek, Kranjec in Jaka Hvala.