Kvalifikacije je sicer dobil Čeh Roman Koudelka, ki je pristal pri 142 metrih (144,3 točke). Damjan (118,6) je bil 14., Tepeš (115,2) 19., Pungertar (104,7) pa 38.

Glavni trener reprezentance Goran Janus je sicer v Nemčijo poleg Prevca, Damjana, Tepeša in Pungertarja odpeljal še Anžeta Laniška, Roberta Kranjca in Jako Hvalo, a so vsi trije izpadli v današnjih kvalifikacijah. Mladi Lanišek zgolj za eno mesto, saj je kvalifikacije končal kot 41., Kranjec je bil 43., Hvala pa 46.

Sicer je današnji trening, uvodno dejanje poolimpijske zime zasenčil hud padec obetavnega norveškega skakalca Phillipa Sjoena, ki je poleti z dvema zmagama blestel na tekmah velike nagrade. Komaj 18-letni novinec v svetovnem pokalu je na treningu pri 148 metrih, kar je bila daleč največja daljava treninga, grozljivo padel, potem ko je izgubil ravnotežje.

Sjoena, v norveškem taboru so potrdili, da je bil skakalec pri zavesti in odziven, so nemudoma odpeljali v bolnišnico, od koder so že sporočili, da ni utrpel resnejših poškodb.

Uvodni vikend svetovnega pokala se bo začel s sobotno moštveno tekmo, v nedeljo bo sledila še prva posamična tekma sezone 2014/15.