Petra Majdič je kot podpredsednica SZS vselej edina ženska v izvršilnem odboru. Ko odpre usta, razmišlja kot športnica. Bolje rečeno šampionka. Svoj zadnji atom moči bo namenila športnikom, ki niso krivi, da se smučarska zveza kot celota in nekaj njenih panog utaplja v rdečih številkah. Nasprotno. S svojimi nadpovprečnimi uspehi so zaslužni, da je zimski šport tako popularen, kot je. Njeno posvetilo večini članom izvršilnega odbora je, da se novi obrazi v njeni, Smrekarjevi in Žurejevi podobi trudijo končati stare grehe. O teh veliko vedo Janez Kocijančič, Ljubo Jasnič, Srečko Medven in druga stalna druščina.

Odprte seje izvršilnih odborov žanjejo sadove. Na zadnji seji je bilo v Podutiku več medijskih predstavnikov kot samih članov. »Stari mački« se očitno zavedajo, da so njihove besede slišne, da bodo za njih nosili odgovornost. Če obstoječe vodstvo ni sposobno prinesti v zvezo toliko finančnih sredstev kot njihovi predhodniki, zna vsaj živeti v precej nižji porabi delovanja skupnih služb. Odlika, ki je za marsikoga bolj cenjena.

Kdor ima tako močan želodec, da brca nemočno institucijo, ima ta čas sijajno priložnost. Kot jo imajo še vedno številni sponzorji, da preusmerijo svoja sredstva. Ali podprejo obstoječa prizadevanja po stabilnejših časih. Najslabše gre panogi za alpsko smučanje, ki jo je obstoječe vodstvo pripeljalo na dno. Dušan Gorišek bi moral odstopiti že iz etičnih razlogov. Ne zgolj zaradi dejstva, ker ga javno pozivajo tako Smrekar kot 14 smučarskih klubov, ki predstavljajo dobro tretjino volilnega telesa. Tudi zato, ker se za pravice panoge bori z besedami in dejanji, ne z izmikanji od soočenj, molkom in odvetniškimi mnenji.