Izbranci Branka Tamšeta so se pred tednom dni sijajno kosali z rokometno izjemno "potentnimi" nemškimi tekmeci. Večji del so bili povsem enakovredni Rhein-Neckarju Löwnu, pokopala pa jih je nekoliko nezbrana igra v sami končnici, tako da so na koncu izgubili s 27:31 in v sedmi medsebojni tekmi še sedmič ostali praznih rok.

"Rhein-Neckar Löwen igra podobno tudi v nemškem prvenstvu. Prvi polčas ponavadi konča v primanjkljaju, v drugi polovici pa nato tekmo obrne na glavo in jo konča v svojo prid. To je kakovost te ekipe, ki je zelo dobro selekcionirana na vseh položajih in ima visoke cilje na domačem in mednarodnem prizorišču. Če se bodo v tej sezoni izognili poškodbam, potem lahko celo osvojijo ligo prvakov. Vsekakor gre za ekipo, ki lahko premaga vsakega tekmeca, nenazadnje je to dokazala v minuli sezoni, ko je nesrečno izgubila proti Barceloni," je uvodoma dejal Tamše.

"V Celje prihaja vrhunska zasedba, te tekme se vsekakor veselimo. Pričakali jo bodo z redkimi izjemami moji mladi in neizkušeni fantje, a prepričan sem, da bodo v nedeljo dali vse od sebe. Upam, da bo v naši vrsti dovolj zbranosti, hkrati pa upam, da bomo enkrat nagrajeni za naše trdo delo, čeprav bo zelo težko," je še dodal Tamše.

Celjani na dosedanjih sedmih obračunih še niso okusili slasti zmage proti tradicionalnemu mednarodnemu tekmecu iz Mannheima. Slovenski rokometni prvaki so na dosedanjih petih tekmah v skupinskem delu v tej sezoni premagali ruske Čehovske medvede, v obračunih proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellierju, madžarskemu Veszpremu in Rhein-Neckarju Löwnu pa so izgubili. Na lestvici vodi Veszprem z desetimi točkami, Vardar jih ima sedem, Rhein-Neckar Löwen šest, Montpellier štiri, Celje dve, Čehovski medvedi pa eno točko.

Pravico na nedeljski tekmi bosta delila Danca Leif Poulsen in Henrik Mortensen.