Prihod Vettla so pri Ferrariju oznanili le nekaj minut po tem, ko je bil potrjen odhod Alonsa. »Ko sem bil še otrok, je bil Michael Schumacher v rdečem dirkalniku moj največji vzornik. Dirkanje za Ferrari predstavlja neverjetno čast in priložnost,« je dejal Vettel, ki bo svojo zadnjo dirko za moštvo Red Bull odvozil ta konec tedna v Abu Dabiju.

»Pri Scuderii Ferrari smo se odločili, da zaupamo v najmlajšega večkratnega svetovnega prvaka v zgodovini formule 1. Sebastian Vettel je edinstvena kombinacija mladosti in in izkušenj. S sabo prinaša moštveni duh, ki se bo izkazal za neprecenljivega,« je zatrdil šef moštva iz Maranella Marco Mattiacci

Vettel bo v italijanski ekipi tako nadomestil dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa, ki je imel s Ferrarijem sicer sklenjeno še dveletno pogodbo, a sta se obe strani dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. »To je bila zahtevna odločitev, a od vsega začetka natančno premišljena. Moja ljubezen do Ferrarija je bila tu primarnega pomena,« je dejal Španec, ki zaenkrat še ni uradno član McLarna, saj bo moštvo iz Wokinga voznike za prihodnjo sezono predstavilo šele 1. decembra.