Nekdanji nemški reprezentant Matthias Sammer, se je Bayernu pridružil leta 2012, pred tem pa je deloval kot športni direktor pri nemški nogometni zvezi. »Dosedanji dve leti in pol v Münchnu sta bili zelo zahtevni, a tudi uspešni,« je novinarjem v družbi klubskega predsednika Karla Hopfnerja dejal Sammer. »Tu se počutim zelo dobro, zato sem počaščen, da bom svoje delo lahko opravljal še naprej.«

Bayern je v času Sammerjevega službovanja dosegel nekaj zares izvrstni uspehov, saj je med drugim leta 2013 osvojil ligo prvakov, prav tako pa se je veselil dveh naslovov državnega prvaka in zmage v pokalu. »V klubu imamo visokoleteče načrte, sam pa jih želim pomagati uresničiti,« je še dodal 47-letni nekdanji nogometaš in trener Borussie Dortmund.

Za sedmo silo je na novinarski konferenci spregovoril tudi prvi mož Bavarcev Hopfner in razkril, da se v klub vrača njihov nekdanji predsednik Uli Hoeness, ki trenutno zaradi davčne utaje prestaja tri in polletno zaporno kazen. Hoeness je pred časom zaprosil za milejšo obliko prestajanja kazni ter delovno dovoljenje, njegova prošnja pa je bila odobrena, zato bo z začetkom prihodnjega leta pomagal pri razvoju Bayernovega mladinskega kadra.

»Na lastno željo je izbral, da bi rad delal z mladimi. Kar pomeni, da bo z nami podpisal pogodbo. Tega se že zelo veselimo. Verjamem, da mu bo drugačen dnevni ritem in vnovično delo v klubu prineslo veliko olajšanje,« je dejal Hopfner.