Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Evropokal

VEF Riga - Khimki Moskva
2

Himki je z naskokom najboljša ekipa te skupine in če bi izgubil v Latviji, bi bila to kar manjša senzacija. Glede na to, da se je z Rigo poigrala tudi oslabljena Olimpija, prav velikih dvomov o gostujoči zmagi močnih Rusov ne bi smelo biti.

Košarka - Evropokal

Budučnost - Ventspils
1

Črnogorci imajo letos zelo dobro zasedbo, a so v evropskem pokalu do zdaj povsem odpovedali. Z le eno zmago v petih tekmah so šele na petem mestu v skupini, tako da jih čaka v drugi polovici skupinskega dela precej dela. A še zdaleč ni ogroženo napredovanje, saj le zmago zaostajajo za četrtim mestom, ki ga zaseda ravno njihov današnji nasprotnik, ki se po kvaliteti igralcev z Budućnostjo ne more kosati, ko pa temu dodamo še prednost vročega domačega terena, je zmaga domačih skoraj očitna.

Košarka - Evropokal

Union Olimpija - Bešiktaš
1

Ljubljančani zelo dobro igrajo v evropskem pokalu, kjer imajo po polovici tekem izkupiček 4-1, s čimer so praktično že v drugem delu. A to ne pomeni, da bodo sedaj igrali kaj manj zavzeto, saj je še vedno cilj biti čim višje v skupini in nato v drugem delu dobiti bolj premagljive nasprotnike. Bešiktaš so zmaji premagali že na gostovanju, zato bodo tokrat gotovo še bolj samozavestni in prepričani, da lahko ponovijo uspeh. Pipan ima nekaj težav s poškodbami, saj poleg Salin in Murića tokrat ne bo imel na voljo niti Rupnika, a zaradi dobrega kadrovanja so letos pri Olimpiji dobre tudi menjave, zato pravega manjka na parketu ne bi smelo biti.

Rokomet - Slovenija - 1.liga

Celje PL - Gorenje
1

Obe ekipi sta v državnem prvenstvu še neporaženi, zato bo derbi še toliko bolj napet. Vseeno so v prednosti Celjani, ki so po nekaj letih prevlade Gorenja lani uspeli tehtnico vrniti nazaj v svojo korist in se vrniti na prestol, tudi letos pa imajo na papirju boljšo zasedbo.