»Če dražba celote ne bo uspešna, bomo takoj nadaljevali s prodajo po delih,« napoveduje Gibičarjeva. Izklicna cena ob morebitni prodaji po delih bo za nepremičnine v Bovcu, kjer gre za kompleks Žaršče – nekdanjo vojašnico Simona Gregorčiča v velikosti skoraj 22.000 kvadratnih metrov, 145.000 evrov. V drugi sklop prodaje (z zniževanjem za 10.000 evrov) z izklicno ceno 800.000 evrov pa spadajo spodnja in zgornja postaja krožne kabinske žičnice, restavracija Prestreljenik, stavbne pravice in oprema. Tu so izvzeti trije teptalni stroji, ki jih ni več na Kaninu.

Na drugi dražbi, ki se bo začela le eno uro kasneje, pa bo naprodaj premoženje ATC Kanin v Čezsoči. Izklicna cena za tamkajšnje tri nepremičnine in manjšo vlečnico z nekaj opreme je slabih sto tisočakov.

Z nakupom sredstev bo kupec prevzel tudi vse pravice iz najemnih pogodb iz leta 2000 in 2007. Žaršče so namreč obremenjene s stavbno pravico za 99 let, do 1. oktobra 2110, preostale tri nepremičnine v Bovcu pa do konca leta 2036.

Naj spomnimo, da je bila prva javna dražba v Ljubljani neuspešna in da je bila izklicna cena za ATC Kanin v stečaju le nekaj manj kot dva milijona evrov. Dražbo, na katero se je prijavil le ruski kupec, so končali pri 1,14 milijona evrov. »Da ATC Kanin na prvi dražbi ni bil prodan, ni bilo presenečenje, saj so naprave poškodovane in verjetno neprimerne za obnovo. Prav tako pa so poškodovani stebri krožne kaninske žičnice, ki pa so v lasti Hypo Leasinga oziroma njegove pravne naslednice HETA Asset Resolution,« je po neuspeli dražbi povedal takratni župan občine Bovec Siniša Germovšek.

Prav tako bo treba v prihodnosti spoštovati zakon o žičnicah, ki lastniku žičniških naprav nalaga popolno odstranitev vseh naprav, če v roku dveh let ne bo našel upravljalca zanje in zagotovil njihovega obratovanja. Da je usoda ATC Kanin Bovec negotova, nejasna in polna neznank, je prepričan tudi novi župan Valter Mlekuž, ki dodaja, da bo treba čim prej razrešiti tudi drugi največji problem, usodo hotelov Kanin in Alp. Sicer bo središče zgornjega Posočja kaj lahko kmalu izbrisano z zemljevida najbolj priljubljenih slovenskih turističnih središč.