»Sklenili smo kratkoročno pogodbo, sicer pa je naš interes vsekakor dolgoročen,« je za Dnevnik povedal Borut Rojs, direktor Term Maribor, ki včeraj ni želel razkriti višine najemnine. »Z DUTB imamo dogovor, da ne bomo razkrili podrobnosti iz pogodbe.«

Martin ostal slabi banki

Terme Maribor so vzele v najem vse nastanitvene zmogljivosti, ki si jih je tik pred stečajem prilastila DUTB, razen penziona Martin, ki bi ga bilo treba zaradi dotrajanosti obnoviti. Najprej bodo gostom odprli hotel Arena, predviden termin je 5. december, nato bodo sledili apartmaji na Vidcu in Bolfenku.

Rojs predvideva, da bodo z najemom ustvarili približno dva milijona evrov prihodkov. »Iz bilanc Športnega centra Pohorje izhaja, da so v dobrih letih z nočitvami ustvarili približno 2,6 milijona evrov prihodkov. Vendar so poslovali zelo netransparentno, zato ni mogoče razbrati, kaj vse so zajeli v te prihodke.«

V prihodnjih tednih bodo postopno začeli zaposlovati nekdanje zaposlene Športnega centra Pohorje. Za koliko ljudi nameravajo povečati svoj kader, ta čas še ne razkrivajo.

Ciljna tržišča, na katerih bodo iskali goste, bodo poleg sosednjih držav še Srbija, Črna gora in Nizozemska. Nino Vidovič, ki je letos prišel v vodstvo Term Maribor iz poreškega Valmarja, ne pričakuje težav pri zapolnjevanju hotelov in apartmajev, čeprav so najemno pogodbo sklenili tik pred začetkom zimske sezone, poleg tega pa naj bi konkurenčna slovenska smučišča v preteklih tednih v tujini širila precej negativnih informacij. »Naslajali so se nad tujo nesrečo,« je ogorčen Vidovič.

Podvojili zmogljivosti

Terme Maribor bodo z najemom hotelov Športnega centra Pohorje več kot podvojile svoje zmogljivosti na skupno 1230 postelj, obenem pa bodo imeli zdaj skupno kar štiri velnes centre v Mariboru, pod Pohorjem in na hribu, kar je svojevrstna ponudba v regiji.

Z več kot 1200 posteljami bodo lažje izpeljali nekatere ambiciozne projekte. V prihodnjem letu med drugim načrtujejo izvedbo svetovnega nogometnega prvenstva odvetnikov in svetovnih medicinskih športnih iger, še boljše sodelovanje si obetajo tudi z NK Maribor, SNG Maribor in z Narodnim domom, še posebej v povezavi s Festivalom Lent. Zaradi organske rasti si v bodoče obetajo nižje stroške zaradi boljšega pogajalskega položaja pri velikih dobaviteljih.

Do začetka sezone bo moral Rojs razrešiti še nekaj zapletov. Hotelom je namreč vodo odklopil Mariborski vodovod, kar je stečajni upravitelj Drago Dubrovski označil kot nezakonito potezo. V Termah Mariboru pričakujejo, da jim občinsko podjetje ne bo nagajalo in da bodo našli skupen jezik, ne nazadnje zaradi prizadevanj občinskega vodstva, da bi rešili smučarsko sezono na Pohorju. Kot je znano, je upravljanje žičnic prevzel občinski avtobusni prevoznik Marprom.