Leta 2004 je skupina izdala svoj studijski prvenec, ki so ga poimenovali kar Triggerfinger. Tega je rock občinstvo dobro sprejelo in jih zaradi pesmi na njem celo bežno primerjalo z legendarnimi sestavi, kot sta Queens of the Stone Age ali Led Zeppelin. Drugi studijski album, naslovljen What Grabs Ya?, je prišel leta 2008, a ker so z njim precej neuspešno skušali prodirati na glasbene lestvice, so ga z nekaj dodatnimi pesmimi ponovno izdali leto pozneje.

Leta 2010 so med poslušalce poslali tretji studijski izdelek All This Dancin' Around, ki so ga posneli v Sound City Studios v Severnem Hollywoodu v Kaliforniji. A pravi uspeh so doživeli šele dve leti pozneje, ko so posneli akustično verzijo skladbe I Follow Rivers švedske indiepop pevke Lykke Li. S to pesmijo so takoj posegli po prvih mestih na belgijskih in nizozemskih glasbenih lestvicah, kmalu pa je postala velika uspešnica tudi drugod po Evropi, vključno s Slovenijo. Zatem so prejeli kup nagrad in lani nastopili kot predskupina Rolling Stonesov v Hyde Parku v Londonu na festivalu Barclaycard Summer Time.

Letos so izdali še en studijski album, By Absence Of The Sun. Tega bodo poleg vseh starejših uspešnic predstavili tudi nocoj na posebnem klubskem koncertu v Cvetličarni. nr