Blaž Rola se je povzpel za pet mest in je trenutno 81. igralec na svetu, kar je le mesto nižje od njegove rekordne uvrstitve iz julija letos. Na drugi strani pa je Blaž Kavčič izgubil tri mesta, padel na 101., kar pomeni, da je na robu mest, ki še zagotavljajo neposredno uvrstitev na prvi grand slam sezone v Avstraliji.

S tretjim zaporednim naslovom se je Srb Novak Đoković utrdil na prvem mestu lestvice ATP. Prednost pred drugouvrščenim Švicarjem Rogerjem Federerjem je povišal na 1810 točk, na tretjem mestu pa je kljub odsotnosti v Londonu ostal Španec Rafael Nadal.

Hercogova in Majeričeva izgubljata mesta

Nova teniška lestvica WTA ne prinaša bistvenih sprememb, saj je večina igralk že končala sezono. Od Slovenk je najvišje Polona Hercog, ki pa s 95. mestom ne more biti zadovoljna, saj bo to njena najslabša uvrstitev ob koncu sezone v zadnjih šestih letih. Nižje je bila 2008 (243.), dve leti po tem, ko je vstopila v poklicni tenis.

Strmo pada tudi druga Mariborčanka med Slovenkami, Tadeja Majerič. V enem letu je izgubila več kot 120 mest, v zadnjem tednu je z 216. mesta zdrsnila na 236. Dobro pa se drži Nastja Kolar, ki je v začetku novembra letos dosegla svojo najvišjo uvrstitev v karieri. Ta teden je 181.

Na vrhu ostaja Američanka Serena Williams pred Rusinjo Marijo Šarapovo in Romunko Simono Halep.