Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

MZT Skopje – Metalac
1

Metalac je po zmagi nad Union Olimpijo doma premagal še Igokeo in se tako na lestvici izenačil s Skopjem, ki ima prav tako dve zmagi. Ekipi zaenkrat ravno ne blestita, zato bodo o zmagovalcu najverjetneje odločale malenkosti kot tudi prednost domačega igrišča, na katerega lahko tokrat računajo košarkarji MZT.

Košarka - Izrael - 1.liga

Galil Gilboa - Maccabi Tel Aviv
2
Maccabiju v prvenstvu še zdaleč ne gre tako dobro, kot bi pričakovali, saj ima po šestih odigranih krogih že dva poraza. Vseeno večjih težav danes ne bi smel imeti, četudi odhaja na gostovanje. Galil je namreč ena slabših ekip, ki je doslej zmagala zgolj dvakrat, na lestvici pa je predzadnja.

Košarka - ZDA - NBA

Cleveland - Denver
1
Cleveland je po manjših težavah v uvodu, očitno našel pravi tekmovalni ritem ter nanizal štiri zaporedne zmage. Nocoj se mu nasmiha še peta, saj mu bo nasproti stal Denver, ki je s sedmimi porazi na devetih tekmah zaenkrat eno najslabših moštev lige.

Košarka - ZDA - NBA

Portland - New Orleans
1
Košarkarji Portlanda so že v lanski sezoni pokazali nekaj izvrstnih predstav, zato se od njih letos pričakuje, da bodo napravili še korak naprej. Zaenkrat jim ne gre slabo, saj imajo po desetih tekmah sedem zmag, od tega so jih šest nanizali na zadnjih sedmih tekmah. Čeprav New Orleans nima slabe zasedbe, bi bila zmaga v gosteh zagotovo manjše presenečenje.

Košarka - Mednarodni - VTB LIGA

VEF Riga - CSKA
2
S košarkarji Rige so se pretekli teden seznanili tudi pri Unionu Olimpiji, ki je moštvo v evropskem pokalu v gosteh brez večjih težav premagala. Latvijci se bodo tokrat pomerili proti mnogo močnejšemu nasprotniku, kot so Ljubljančani, zato realanih možnosti za zmago pravzaprav sploh nimajo.