Odkimal z glavo in molčal

Bowmanova je v prispevku za Washington Post opisala dogodke izpred 30 let, ko se je Cosby ponudil, da bo mentor in očetovska figura nadobudni 17-letni igralki.

Bill Cosby je imel s soprogo Camille intervju za javni radio NPR o nepovezani temi, vendar pa ga je voditelj vseeno vprašal, če ima kaj dodati k obtožbam in 77-letni komik je, po besedah voditelja, le odkimal z glavo in molčal.

Obtožbe o posilstvih so oživele prejšnji mesec

Cosby in obtožbe o posilstvih, ki jih ni bilo malo, so oživele prejšnji mesec, ko ga je drugi komik Hannibal Buress javno označil za posiljevalca. Bowmanovo je to prepričalo, da znova pride na dan s svojo zgodbo, ki je nihče ni jemal dovolj resno.

Leta 2004 se je ponudila kot priča v civilni tožbi Andree Constand, prav tako zaradi posilstva, vendar se je Cosby, preden je lahko pričala, s tožnico poravnal za neobjavljeno vsoto denarja.

Cosbyjev odvetnik John Schmitt je v nedeljo zvečer sporočil, da igralec na desetletja stare in diskreditirane obtožbe ne bo odgovarjal, ker to, da se ponavljajo, ne pomeni, da so tudi resnične. Vendar pa imajo obtožbe že posledice na javno življenje Billa Cosbyja.

Odpovedal je nastop v oddaji Davida Lettermana, intervju za tiskovno agencijo AP in nekaj drugih medijskih nastopov. Televizija NBC, ki se z njim pogaja o novi televizijski seriji, v kateri bi igral glavo družine, nima komentarja.

Cosby naj bi jo omamil in posilil

Bowmanova je napisala, da se je po obisku v Cosbyjevi hiši v New Yorku in večerji, med katero naj bi jo omamil, zbudila nekaj ur kasneje, oblečena v hlačke in moško majico ter "očetovsko figuro" nad sabo.

Sama sebe je prepričala, da tako pač je, da mora biti tiho, saj ji lahko Cosby pomaga do uspeha. Njun odnos se je končal po incidentu v hotelu Atlantic Cityja, ko jo je znova skušal posiliti, vendar si ni uspel dovolj hitro odpeti hlač, sama pa je kričala in se fizično upirala. Nagnal naj bi jo nazaj domov v Denver.

Posilstva je prijavila svoji agentki, ki je ni poslušala, verjel pa ji ni niti odvetnik, h kateremu je prišla z obtožbo. Cosby je bil takrat priljubljen, slaven in dobro plačan Cliff Huxtable, simpatični poglavar družine Cosby in Bowmanova je mislila, da ji ne bo nihče verjel, niti policija.

Sedaj je spet jezna in to zaradi tega, da so o Cosbyju kot posiljevalcu ljudje začeli spet razmišljati šele, ko ga je kot takega označil moški - Buress.