Čeprav Montreal ni igral najbolje, je ob slabši predstavi Detroita in nekaj srečnih odbitih ploščkih vendarle vpisal novo, že 14. zmago v sezoni. "Zdaj smo v dobrem ritmu in moramo tako nadaljevati. Vsak, ki je stopil na led, je prispeval svoj delež. Blokirali smo tekmečeve strele in igrali tako, kot je bilo treba," je po tekmi povedal vratar Dustin Tokarski, ki je na peti tekmi sezone zbral 28 obramb.

"Odbiti ploščki, ki jih dobivamo, so posledica našega garanja na ledu. Pred tekmo smo se pogovarjali o vseh mogočih izgovorih, če nam ne bi uspelo na ledu pokazati svojega pravega obraza, toda želeli smo si igrati najbolje kot znamo, vložiti trud in to nam je, začenši z gospodom Tokarskim, tudi uspelo," pa je dejal Subban, ki je skupaj s soigralci igral že četrto tekmo v zadnjih šestih dneh.

Vodilna ekipa zahodne konference Anaheim, skupaj s Tampo Bay pa drugo moštvo lige, je na domačem ledu doživela visok poraz. Z 2:6 je izgubila proti Floridi, pri kateri je blestel Nick Bjugstad z dvema goloma in dvema podajama.

Carolina, najslabša ekipa metropolitanske skupine, je z 0:2 doma klonila pred San Josejem, Minnesota je po podaljšku premagala Winnipeg s 4:3, odločilni zadetek je v prvi minuti podaljška dosegel Marco Scandella.

Chicago je s 6:2 odpravil Dallas, Patrick Kane je prispeval gol in dve podaji. Edmonton pa je doma izgubil proti Arizoni z 1:2.

Aktualni prvaki Los Angeles Kings s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem, ki trenutno zasedajo deseto mesto v tridesetčlanski ligi, so bili sinoči prosti, naslednjo tekmo pa bodo igrali v noči s torka na sredo. Gostovali bodo pri Panterjih s Floride.