Verjamem, da se Tini obeta dobra sezona. Po koncu jo bo čakala težka odločitev, zakaj bi končala ali prekinila športno pot, če pa je najboljša na svetu. Upam si napovedati, da bo Tina v tej sezoni tudi v hitrih disciplinah še prej v elitni skupini najboljših, saj so najboljša mesta rezervirana za izkušene tekmovalce.

Mikaela Shiffrin ni delovala živahno in poskočno, kot smo bili od nje vajeni. Njen nastop je bolj spominjal na mučenje. Popotnica zmage iz Söldna je bila jalova, saj se je očitno v pripravah na novo sezono bolj posvetila veleslalomu in hitrim disciplinam. Slalom zahteva veliko treninga, je specifična disciplina. Ne dvomim, da bo Mikaela še na na najvišjih mestih. V boju za skupno zmago bo največja tekmica Tini in Anni Fenninger.

Pri moških smo se lahko prepričali, kako pomembno je za posamezno reprezentanco, da ima v vrhu svojega posameznika. Henrik Kristoffersen je še napredoval, za seboj pa potisnil kompletno norveško reprezentanco. Užitek je bilo spremljati mlade smučarje, koliko energije imajo in kako si želijo poseči v boj z najboljšimi. Norveška je na dobri poti, da v slalomu znova sestavi ekipo, kakršno je imela v časih Oleja Kristiana Furusetha in Kjetila Andreja Aamodta.

S Felixom Neureutherjem sem govoril pred 14 dnevi. Rekel mi je, da je zaradi poškodbe hrbta dotlej treniral le štiri dneve. Včeraj je dokazal, da je pravi tekmovalec. S Kristoffersnom in Marcelom Hirscherjem bo tvoril slalomski vrh. Četrtega in desetega slalomista je ločilo le nekaj desetink, kar obeta zanimivo sezono. Izpostavil bi še oba Rusa, ki sta dokazala, da so s slovenskim znanjem na pravi poti.

Miha Kürner in Matic Skube bi morala bolj tvegati, saj sta na položnem terenu smučala preveč na sigurno. Ni bilo igrivosti, lovljenja hitrosti v menjavah ritma. Vedno pravim, da je treba tvegati ter se skušati uvrstiti med najboljšo deseterico. Ena takšna uvrstitev je boljša kot deset 25. mest. Slovenske smučarje sem videval na treningih, imeli so dobre pogoje, imajo željo. Toda brez tveganja je ne bodo uresničili. Z lepim smučanjem se danes ni mogoče uvrstiti na visoka mesta, kar se je včeraj videlo pri Ivici Kosteliću, ki je prav tako ostal izven finala.

Mitja Dragšič je nekdanji alpski smučar.