Na petkovi tekmi so Ljubljančani proti Dornbirnu iz rok spustili priložnost, da bi se približali predzadnji ekipi lige. A vseeno so bili na koncu lahko zadovoljni tudi s točko za poraz po kazenskih strelih, saj so sredi tekme zaostajali že za dva gola. Tokrat so se podali na Dunaj k vodilni ekipi lige - brez bele zastave, tudi zaradi nedavne prve medsebojne tekme (v Tivoliju so Avstrijci zmagali le z 2:1) v sezoni. Optimizem ni bil zaman, zmaji so bili blizu celo presenečenju in zmagi po rednem delu, na koncu pa so po kazenskih strelih odnesli domov dve veliki točki.

V prvi tretjini so imeli domači samo eno res veliko priložnost, ko je Matt Watkins v 13. minuti iz bližine streljal mimo gola. Olimpija je v uvodu dobro pokrivala svojo obrambno tretjino in s tem presenetila domače, gostje pa so k temu dodali še borbenost in disciplino, tako da je bilo po prvem odmoru 0:0.

V drugi tretjini so se gostje dvakrat ubranili z igralcem manj na ledu, v 26. minuti pa imeli sami priložnost za protinapad, a je Marvin Degon prepozno podal Tomu Zanoškemu. Edino napako v tej tretjini pa so domači izkoristili in dosegli vodilni gol, ko je pozabljen sam pred golom ostal Michael Schiechl in poskrbel za 1:0.

Potem pa je sledil odgovor Olimpije. Najprej se je še enkrat ubranila z igralcem več, nato pa sama ob trenutkih številčne premoči dosegla gol, kar je ekipi, ki ne blesti v tem elementu igre, uspelo že na drugi tekmi zapored. Po zadetku Bishopa pa je sledil še hladnejši tuš za Dunajčane, saj je Kyle Medvec s strelom od daleč presenetil Matthewa Zabo.

Sledilo je peklenskih deset minut za goste, kajti domači so vse moči usmerili v napad. Nenehno so bili pred vrati tekmecev, Chiodo pa je ustavljal strel za strelom in spravlajl v obup igralce Dunaja in domače navijače, ki so že večkrat videli plošček za njegovim hrbtom. Prav vseh strelov pa le ni mogel ustaviti in v 58. minuti je Jonathan Ferland poskrbel za izenačenje. Domači se s tem niso zadovoljili, ampak so skušali doseči zmago. Ni jim uspelo, Ljubljančani pa so po 60 minutah imeli v rokah dragoceno točko.

Podaljšek je bil precej bolj izenačen kot zadnje minute tekme. Zanoški je imel tik pred koncem lepo priložnost, a ni bil dovolj natančen. Pri kazenskih strelih je Chiodo ubranil prvi poskus tekmecem, na drugi strani pa sta bilo učinkovita Bishop in Gregor Koblar, ki je tako potrdil prigarano zmago.

Naslednji teden čakata Ljubljančane dve gostovanji v dveh dneh: v soboto najprej v Innsbrucku, v nedeljo pa še v Salzburgu.