"Nisem pripravljen za dvoboj. Poskušal sem vse, da bi vendarle nastopil, tukaj sem v trenirki, kar dokazuje, da sem si želel igrati, a vendarle nisem mogel. Upam, da razumete in da mi ne zamerite," je občinstvu, ki je že čakalo na klasični teniški obračun, dejal Švicar. Tretjega igralca so izdale bolečine v hrbtu, ki so najbrž tudi posledica dolgega in dramatičnega polfinalnega obračuna z rojakom Stanislasom Wavrinko, mnogi pa menijo, da ni hotel tvegati težje poškodbe, saj ga že čez pet dni čaka začetek finala Davisovega pokala. To je edini večji naslov, ki ga Švicar še nima, si ga pa močno želi osvojiti.

"To bi moral biti obračun trenutno najboljših igralcev na svetu, žal do njega ni prišlo. Prepričan sem, da bi Roger prav tako rad igral, a tega ni bil zmožen. Žal mi je zaradi občinstva, prvič se finale mastersa ni odigral. Tu sem trikrat zapored ostal neporažen, toda zaradi dejstva, kako sem prišel do zmage, o tem uspehu ne bom mogel veliko govoriti. Mnogo bolj zgovoren bi bil, če bi zmagal na drugačen način," je dejal Đoković, ki je turnir sicer dobil četrtič (tudi leta 2008), po letu 1987 in Ivanu Lendlu pa je postal tudi prvi igralec s tremi zaporednimi zmagami.

Toliko naslovov kot Đoković med posamezniki, imata tudi ameriška dvojčka Mike in Bob Bryan, ki sta do četrtega naslova in 103. turnirske zmage prišla letos, potem ko sta v finalu s 6:7, 6:2 in 10:7 premagala hrvaško/brazilsko navezo Ivan Dodig/Marcelo Melo. Za najboljši teniški par v zgodovini je bil to prvi naslov na zaključnem turnirju po letu 2009.