New York je bil blizu zmagi že v rednem delu, ko je po golu Nikolaja Kolemina v 54. minuti povedel s 3:1. Brian Campbell in Aaron Ekblad pa sta poskrbela za izenačenje na 3:3 in podaljšek. V dvoboju napadalcev in vratarjev pri kazenskih strelih so bili na koncu spretnejši gostje.

V Washingtonu so se z nogometnim izidom 1:0 zmage veselili hokejisti iz New Jerseyja. Edini gol je v 50. minuti dosegel Mike Cammalleri. Columbus Blue Jackets so se veselili zmage s 4:3 v Philadelphii, junak tekme pa je bil Nick Foligno, ki je dosegel kar tri gole, tudi zadetek za 4:2 v 34. minuti.

Gostje so se veselili tudi v Torontu, kjer je z 2:1 slavil Pittsburgh. Ob gola za Američane je dosegel Pascal Dupuis, ki je po 15 sekundah zadnje tretjine poskrbel za vodstvo z 2:0. Za domače je šest minut kasneje zadel Cody Fransen.

Izgubila je tudi druga kanadska ekipa Vancouver, ki je gostila Arizono. Hokejisti iz Phoenixa so slavili kar s 5:0, prve tri gole na tekmi pa je dosegel Martin Hanzal, ki je drugič v karieri dosegel "hattrick". Domačo zmago so videli le navijači Detroita, saj so njihovi ljubljenci odpravili Chicago Blackhawks s 4:1.

Hrušičan Anže Kopitar je imel po dveh porazih prost večer, danes pa ga v domači dvorani čaka kalifornijski derbi, ko bo v Los Angelesu gostoval Anaheim, ki je v sredo v domači dvorani dobil prvi obračun teh ekip po kazenskih strelih.