Skoraj štirinajst dni se Olimpija zaradi reprezentančnega premora ni predstavila javnosti, a občinstvo glede na včerajšnji prazen Tivoli očitno ni preveč pogrešalo bojev v EBEL. Razumljivo, saj so ljubljanski hokejisti tudi v tej sezoni tako neuspešni kot lani, ko je v Tivoli zahajalo vse manj hokejskih zanesenjakov.

Trener Fabian Dahlem se je v dneh, ko je časopisne stolpce polnila reprezentanca Slovenije, odpravil v rodno Nemčijo, kjer je na trenerskem seminarju obnovil licenco. V začetku tedna se je vrnil v Ljubljano in z zahtevnimi treningi precej namučil svoje varovance. Nekateri pravijo, da je šel čez rob, potem ko je večinoma mladinska zasedba Olimpije v sredo prvič klonila v državnem prvenstvu, ko je bilo boljše Celje. No, za slovenske prvake je redni del domače lige seveda obrobnega pomena, tekmovanje v EBEL pa se je že nekajkrat izkazalo za prezahtevno. A glede na vložek v moštvo to ni presenetljivo.

Olimpija je včeraj močno upala, da bo premagala vsaj predzadnji Dornbirn in se mu na lestvici približala na točko zaostanka. Resda Ljubljančani spet niso bili daleč od polnega plena, a zmaga je na koncu vendarle odšla v Avstrijo. V razmeroma izenačeni tekmi (streli v okvir vrat 37:36) so zmagovalca odločili šele kazenski streli, v katerih so vsi trije domači izvajalci (Sotlar, Zanoški, Pešut) tehnično zelo slabo izvedli nalogo. Zanimivo, da je Olimpija v tej sezoni šele v sedemnajsti tekmi prvič izsilila podaljšek in si tako priborila vsaj točko, ki je včeraj štela predvsem kot nagrada za vztrajnost, potem je Dornbirn v Tivoliju vodil že s 3:1.

Dahlem je naposled nekoliko premešal postavo v igri z igralcem več, ki je med največjimi težavami slovenskega moštva v novi zimi. Včeraj so domači končno sestavili nekaj spodobnih napadov zapored in prvič po 5. oktobru zatresli mrežo v power playju. Drobceni Jure Sotlar je mešal štrene tik pred tekmečevim golom, kar je prineslo pozitiven učinek. V zadnjih minutah rednega dela je imela Olimpija pri izidu 3:3 še štiri minute igralca več, najbolj nevarno pa je poskusil Žiga Pešut in stresel vratnico. Zdaj slovenske prvake čakajo štiri zaporedne tekme v gosteh (Dunaj, Innsbruck, Salzburg, Bolzano), kjer v tej sezoni še ni bilo kruha. Dodajmo, da decembrski hokej pod zvezdami na Trgu republike nasproti državnega zbora še ni dokončno potrjen, saj vodstvo kluba ureja zadnje podrobnosti okoli birokracije.

EBEL, 17. krog: Olimpija – Dornbirn 3:4 po kazenskih strelih (1:1, 2:2, 0:0, 0:0, gledalcev 500; 0:1 D'Alvise 5, 1:1 Sotlar 10, 1:2 D'Alvise 22/PP1, 1:3 Mairitsch 26, 2:3 Sotlar 31/PP1, 3:3 Bishop 39), Bolzano – Salzburg 4:2, Dunaj – Znojmo 1:4, Beljak – Alba 5:4, Linz – Gradec 4:5, KAC – Innsbruck 3:7, vrstni red: Dunaj 28, Salzburg 25, Gradec 24, Linz, Znojmo in Alba po 20, Bolzano 19, Beljak 17, Innsbruck 15, KAC 14, Dornbirn 11, Olimpija 7. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 17.30: Dunaj – Olimpija, Linz – Beljak, Alba – Gradec, Dornbirn – Bolzano, Znojmo – Innsbruck, KAC – Salzburg.