Na nedavni skupščini podjetja je po naših podatkih Logar želel podporo prav vseh lastnikov, se pravi obeh občin in malih delničarjev. Ker te podpore ni bilo, o tem, da bi Logar še naprej vodil smučišče, sploh niso glasovali. »Ničesar ne komentiram, gre za osebne razloge,« je za Dnevnik dejal Logar. Včeraj zvečer se je sestal nadzorni svet in za vršilca dolžnosti direktorja imenoval domačina iz Javorij, diplomiranega ekonomista Janeza Pelipenka, ki ga širša javnost morda bolj pozna kot tistega Poljanca, ki na raznih prireditvah, sploh pa na porokah v dvorcu na Visokem, igra znanega pisatelja Ivana Tavčarja. »Res, voda nam teče že v grlo in prihodnji teden bo treba hitro in veliko delati. S Starim vrhom živim že vse življenje in ni mi vseeno, kaj se dogaja s smučiščem. Ponudili so mi vodenje in ko sem videl, da imam podporo županov obeh občin, ki sta največji lastnici podjetja, kot tudi manjših lastnikov, mi je to dalo korajžo, da izziv sprejmem. Seveda bomo letos na Starem vrhu smučali. Prihodnji teden se bomo lotili oglaševanja, dogovorov z dobavitelji in prodaje kart, nato preverili tehnično stanje naprav in stanje glede zaposlenih. Cene vozovnic bodo ostale enake lanskim, prihodnji konec tedna jih bomo začeli prodajati na loškem zimskošportnem sejmu, nato pa tudi na drugih običajnih mestih,« je napovedal Pelipenko.

Lastnici dve občini

Največja lastnica smučišča je občina Gorenja vas - Poljane, druga pa občina Škofja Loka, skupaj imata 77-odstotni delež, a čeprav je Pelipenko dejal, da sta se oba župana zelo aktivno vključila v reševanje zdaj že skoraj vsakoletne zagate Starega vrha, prav veliko o prihodnosti smučišča nista želela povedati. »Res se mudi, imeli smo veliko sestankov, upam, da bo predlog o vršilcu dolžnosti, ki je usklajen, potrjen,« je še pred sejo nadzornega sveta dejal Milan Čadež, župan občine Gorenja vas - Poljane, njegov škofjeloški kolega Miha Ješe pa, da je potrdil, da je letos morda še dobro, da sredi novembra še prav nič ne kaže na zimo. »Žal na smučišču ni bilo potrebne enotnosti. Tudi manjši lastniki bi se morali bolj uskladiti,« je dejal Ješe. Zakaj sezono na Starem vrhu rešujejo zadnji hip in ne prej, pa Ješe ne ve.

Naj samo spomnimo, da je eden od članov nadzornega sveta in nekdanji direktor smučišča Matej Demšar že lani opozarjal na domnevno sporno poslovanje Pavla Logarja, ki naj bi posloval precej po domače, a Demšarjevega poročila niti na skupščini niti na sejah občinskih svetov sploh niso obravnavali. Lanska sezona je bila za Stari vrh sicer katastrofalna. Če so še v sezoni prej našteli 61.800 smučarjev, so jih v lanski imeli le 16.700. Podjetje že vse od izgradnje šestsedežnice pestijo milijonski dolgovi do banke Hypo. Skupna izguba podjetja STC Stari vrh je dosegla poldrugi milijon evrov, lansko poslovno leto so res zaključili le z minimalno izgubo, a je to posledica izjemno dobre pretekle sezone, kar pa se letos vsekakor ne bo ponovilo. Skupni prihodki v sezoni 2012/2013 so namreč znašali 812.000 evrov, v zadnji sezoni pa le 279.000 evrov. Novega vršilca dolžnosti direktorja torej čaka ogromno dela.

Molk predsednika nadzornega sveta

Zanimivo je, da predsednik nadzornega sveta Aleš Habjan, ki je tam kot predstavnik občine Škofja Loka, na vprašanja Dnevnika ne odgovarja, češ da smo o smučišču »grdo pisali«, ko smo opozarjali na slabo finančno stanje in domnevne nepravilnosti. Tako tudi ni želel pojasniti, v kakšnem stanju je smučišče trenutno in kaj čaka novo vodstvo v prihodnjih dneh. V nadzornem svetu sta sicer še dva predstavnika občine Gorenja vas - Poljane (ki sta se prav letos poleti sicer zamenjala), predstavnik Smučarskega kluba Alpetour in Matej Demšar kot tretji največji lastnik smučišča.