»Veseli me podatek, da je letos vpis v poklicne tehnične šole v Pomurju nekoliko večji kot pretekla leta. V našem podjetju praktično ves čas potrebujemo kovinarje, elektrikarje, monterje energetskih naprav. Upam, da bo dan odprtih vrat dejansko pripomogel spreminjati miselnost mladih, ki bodo v nekaj letih stopili na trg dela in da si bodo izbirali šole, ki jim bodo omogočale tudi dobro zaposljivost,« med drugim razmišlja Metka Svetec Šoos, direktorica za kadre v gornjeradgonskem Arcontu, kjer zaposlujejo 530 ljudi, v hčerinskem podjetju IP pa še 130.

Arcont bo tako kot dobrih 160 drugih podjetij, predvsem s področja industrije, v četrtek, 27. novembra, ob 16. uri v okviru dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše odprl vrata devetošolcem in njihovim staršem z željo, da mladi spoznajo njihovo delovno okolje, delovne procese in organizacijsko kulturo, perspektivne in trenutno najbolj iskane poklice ter hkrati razbijejo stereotipe o bolj ali manj priljubljenih oziroma cenjenih poklicih.

Dan odprtih vrat organizirajo GZS, Zavod RS za zaposlovanje in Zavod RS za šolstvo, saj podjetja opozarjajo, da imajo pri kadrovanju velike težave kljub veliki brezposelnosti. Tako se lahko dobršen del od 17.971 učencev, ki bodo junija 2015 končali devetletko, kar je 691 več kot lani, še pravočasno v svojem lokalnem ali širšem okolju pozanima, kakšne so potrebe gospodarstva, in to vplete tudi v svoj razmislek o nadaljnjem šolanju. Devetošolci lahko zanimanje za obisk izbranega podjetja prijavijo na šoli, kjer imajo tudi seznam sodelujočih podjetij.

»Naša vrata so ves čas odprta in zelo smo dojemljivi za pobude in dejavnosti, v katerih imajo mladi priložnost spoznati dobra podjetja. Seveda si vsako podjetje želi mladega človeka, ki ima tudi že nekaj praktičnega znanja, ne le teoretskega. Zato omogočimo prakso praktično vsakemu, ki pošlje prošnjo. Na leto je pri nas na praksi okoli 100 srednješolcev in študentov. Veseli smo, da pridejo k nam, četudi se pozneje pri nas morebiti ne zaposlijo, saj jim vsaka izkušnja lahko pride prav, še posebej če iščejo delo čez mejo. To je naša realnost. Ljudje s tega konca Slovenije vse pogosteje iščejo kruh v Avstriji,« je poudarila Metka Svetec Šoos, med drugim tudi kadrovska menedžerka leta 2010.

»Veseli smo, da bodo bodoči srednješolci prišli pogledat tudi našo proizvodnjo, da bodo videli, da delo pri nas ni umazano, da je spoštovano in da je delo v hitro rastočem podjetju, kot smo mi, pravzaprav izziv. Čez nekaj let bodo nekateri sodelavci že izpregli in zato potrebujemo mlado silo. Dobro je, da nas bodo obiskali osnovnošolci, saj jim bo ta izkušnja pomagala pri lažjem odločanju o nadaljnjem šolanju,« je med drugim dejal Jernej Zupančič, direktor ljutomerskega podjetja Cleangrad, ki bo prav tako 27. novembra medse sprejelo devetošolce. Cleangrad ves čas potrebuje zanesljive sodelavce, saj je gazela, torej hitro rastoče podjetje, ki je bilo letos nominirano za gazelo dravsko-pomurske regije.

»Trend vpisovanja v gimnazije se sicer počasi spreminja v korist poklicnih šol, kar je dobro, a mi še vedno nimamo dovolj sodelavcev. Predvsem potrebujemo monterje, varilce, tehnike, skratka ljudi za bolj enostavna dela. Potrebujemo tudi inženirje. Nedavno smo dva mlada tudi zaposlili. Za zdaj pa dobri kadri raje hodijo delat v Avstrijo,« poudarja Zupančič. jpš