Po prepričljivih zmagah proti Marinu Čiliću in Stanislasu Wawrinki se je Nole poigral še s Čehom, ki je po drugem porazu ostal brez možnosti za napredovanje.

Za vstop v polfinale se bosta na večernem dvoboju pomerila Čilić in Wawrinka, ima pa Hrvat le minimalne možnosti za uspeh, saj mora nujno zmagati, ob tem pa ne sme izgubiti niti treh iger. Uspešnejši se bo v polfinalu pomeril z Rogerjem Federerjem, drugi polfinalni par pa je Novak Đoković - Kei Nišikori.

Z današnjo zmago pa si je Đoković že pred zaključnimi boji turnirja zagotovil obstanek na prvem mestu teniške lestvice ATP, kar mu je pred tem uspelo že v letih 2010 in 2011, lani pa ga je s prestola izrinil Rafael Nadal.

"Za mano je dolgo leto in dolga sezona, uspelo pa mi je neverjetno. Rad bi se zahvalil svoji ekipi, družini ter vsem, ki me podpirajo. Zavedam se, da je številka 1 velik izziv, največji za teniškega igralca. Občutek ob tem je izjemen in zelo sem vesel. To danes pa je bila ena mojih boljših predstav. Upam, da bom tudi v prihodnjih dneh nadaljeval v slogu prvih tekem," je po tekmi dejal Đoković.