Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Gruzija - Poljska
2
Gruzijci kvalifikacij niso začeli najbolje, saj so do sedaj uspeli premagati zgolj najslabše moštvo v svoji skupini Gibraltar. Posebej bleščeči niso niti njihovi rezultati na predhodnih tekmah, saj so bili od njih boljši Irska, Škotska in celo Združeni arabski Emirati. Poljaki, ki zaenkrat zasedajo prvo mesto v skupini, imajo tako kar nekaj razlogov za optimizem in zagotovo računajo na vse tri točke.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Portugalska - Armenija
1

Portugalci imajo po dveh odigranih krogih vpisano zmago in poraz. Slednjega jim je nepričakovano zadala Albanija, ki je v gosteh slavila z 1:0. Statistiko si nameravajo izbranci selektorja Fernanda Santosa izboljšati nocoj, ko bodo gostili najslabše moštvo v svoji skupini Armenijo. Slednja pričakovano zaseda zadnje mesto, a je zaradi tega ne gre podcenjevati, v kar so se lahko prepričali Srbi, ki so proti njim iztržili zgolj remi.

Nogomet - Mednarodni - Afriški pokal

Bocvana - Tunizija
2

Tunizijci se bodo pomerili z na papirju najlažjo ekipo v svoji skupini Bocvano. Slednja ima po štirih odigranih tekmah v skupini G prav toliko porazov, ob tem pa velja tudi pristaviti, da je moštvo na zadnjih šestih tekmah vpisala pet porazov in vsega eno zmago (proti Zimbabveju, op.p.). Tunizijskim nogometašem danes sicer ne bo manjkalo motivacije, saj bi si z zmago teoretično že zagotovili nastop na afriškem prvenstvu.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Čile - Venezuela
1

Čilenci so po uspehu na mundialu v Braziliji odigrali že štiri prijateljske tekme in vpisal dva remija in dve zmagi. Niz neporaženosti bi se moral nadaljevati tudi proti Venezueli, ki velja za eno najslabših južnoameriških reprezentanc. To potrjuje tudi njihova statistika, saj je ekipa na zadnji sedmih tekmah slavila le enkrat.

Košarka - ZDA - NBA

Phoenix - Charlotte
1

Če so Phoenix košarkarski poznavalci lani uvrščali med najslabša moštva v ligi, v letošnji sezoni zagotovo ni več tako. Sonca so startala zelo solidno in imajo po osmih odigranih krogih pet zmag in tri poraze. Največja odlika ekipe je zagotovo dolga klop, ki premore kar nekaj izvrstnih igralcev, ki so sposobni doseči po 20 točk in več. Velja še dodati, da Charlotte v letošnji sezoni v gosteh še ni slavil, poleg tega pa je Phoenix nasprotnik, ki mu v zadnjih letih nikakor ni odgovarjal.