Danes bo Los Angeles prost, v noči na nedeljo po slovenskem času pa ga čaka nov kalifornijski derbi z vodilno ekipo zahodnega dela Anaheimom, s katerim so v sredo na gostovanju izgubili po izvajanju kazenskih strelov, tokrat pa bo tekma v Los Angelesu.

Dallas prvič v sezoni ni prejel zadetka, za kar ima največ zaslug finski vratar Kari Lehtonen, ki je s 27 obrambami osemindvajsetič led v NHL zapustil nepremagan. Posebej spektakularno je bilo njegovo posredovanje pri strelu Jarreta Stolla proti koncu drugega dela igre, ko je bil povsem na drugi vratnici in malo izven gola, nato pa se je vrgel in z zadnjimi močmi v lovilko ujel plošček na drugi vratnici, četudi je bil Stoll sam manj kot pol metra pred golom.

"To je eno izmed takih posredovanj, ko bi v ostalih petdesetih ponovitvah dobil gol. Jasno, da sem vesel, tudi zato, ker smo ohranili vodstvo in tudi končni izid srečanja, kot se je izkazalo. Toda zavedam se, da to ni bilo zgolj vratarsko znanje, ampak predvsem poskus, da vendarle kaj naredim v že izgubljenem položaju in je plošček nato pristal v moji rokavici," je skromno dejal Lehtonen. Na drugi strani je Martin Jones zbral 25 obramb in omogočil prost večer prvemu čuvaju mreže branilcev naslova Jonathanu Quicku, ki je v sredo nanizal 44 obramb.

Kralji so s tem končali niz štirih tekem, ko so osvojili najmanj točko, bolj pa vodstvo zasedbe iz Los Angelesa skrbi sestava ekipe in zgolj šest obrambnih igralcev, ki so jih imeli prvaki pred tekmo na voljo. Sredi druge tretjine so ostali še brez Aleca Martineza. "Trenutno niti ne vemo, kakšno je stanje njegove poškodbe in šele zdravniška služba nam bo povedala, če smo ostali še brez enega moža v obrambi," je zmajeval z glavo trener kraljev Darryl Sutter. Že doslej ni mogel računati na poškodovanega Robyna Regehrja in kaznovanega Slavo Vojnova, ekipa pa zaradi omejitve najvišje višine za plače igralcem ne more vsaj začasno skleniti pogodbe s kakšnim drugim obrambnim igralcem.

Med zvezdniki večera velja izpostaviti Švicarja Nina Niederreiterja, ki je na temi med Minnesoto Wild in Buffalo Sabres, ki jo je ekipa iz Minneapolisa dobila s 6:3, dosegel tri gole. Minnesota je po njegovi zaslugi prekinila niz štirih zaporednih porazov.

Dve tekmi sta se končali s 3:4; igralci New York Rangers so s tem izidom doma po kazenskih strelih klonili v dvoboju z ekipo Colorado Avalanche 3:4, Edmonton Oilers pa prav tako doma po podaljšku z Ottawa Senators.