Predsednik uprave Gorenja se je na žalost mnogih ljubiteljev športa odločil, da bo ostal »zgolj« prvi mož slovenskega rokometa. Uspešen gospodarstvenik je svojo odločitev stežka obelodanil. Odločila je njegova (pre)zaposlenost v vsakdanu, ki ima na Bobinčevo žalost le 24 ur. Kaj bi storil Bobinac, če bi postal predsednik OKS, je brezpredmetno razmišljati. Gotovo pa bi najbolj radikalno izmed vseh posegel v okaesovsko institucijo ter vanjo vrgel »bombo«, čistka pa bi bila na marsikaterem področju dobrodošla.

Uradno bodo znani kandidati za mesto predsednika OKS v torek, 18. novembra. Če bo med njimi Zoran Janković, bo ljubljanski župan to bržčas obelodanil prej. Zanj je pomemben vsak dan, saj se bo v boj spustil z veliko zamudo, tako da imajo njegovi najbližji precej dela že s tem, da mu pojasnijo pravila glasovanja. Ima pa prednost, da se bodo nanj lepile kamere bolj kot na druge kandidate, zato bo v številnih medijih prisoten bolj kot tekmeci.

Zoran Janković nima nobenih možnosti za zmago na volitvah, če se bo podal v športni boj. Gabrovec si je v desetih mesecih spletel mrežo po vsej Sloveniji, ki se še vedno zdi neprebojna. Imen ne skriva, se z njimi rad pohvali in ima veliko podporo tako na lokalni ravni kot pri vrhunskem športu in športu za vse. Vehovar se je kandidature lotil zelo resno. V boju za glasovi je izbral agresivno metodo, s katero bo pridobil marsikateri glas, računa pa tudi na podporo športnikov po duši, ki bi na visoki funkciji raje videli uspešnega športnika kot funkcionarja.

Janković se vsega tega dobro zaveda. V zadnjih dneh vabi na kosila in večerje številne predsednike športnih panog, jih sprašuje za mnenje ter si širi podatkovno bazo. Sestankuje tudi z morebitnimi tekmeci ter jim ponuja vidne funkcije v primeru skupne kandidature. Dobiva glasove podpore in tudi kakšno košarico. Zaveda se, da je romantike in poizvedovanj konec. Če se bo odločil za kandidaturo, bo moral poseči po agresivnih metodah boja, česar je Janković nedvomno sposoben.

Velikemu tekmecu Gabrovcu bo moral »porezati krila«. To lahko stori tako, da na svojo stran pridobi vodjo Gabrovčeve kampanje Janeza Sodržnika in najuspešnejšega olimpijca v samostojni Sloveniji Iztoka Čopa. Na papirju je ideja uresničljiva. Čop je bil Jankovićev podpornik na državnozborskih volitvah, Sodržnik pa je kot predsednik Športne zveze Ljubljana športnike in športnice nagovarjal, naj na lokalnih volitvah volijo za Zorana Jankovića.

Janković se mora zavedati, da je tudi Gabrovec namazan z vsemi žavbami, kar navsezadnje kaže njegova nekdanja dvotirna strankarska pripadnost. Poleg tega so številni njegovi podporniki v obstoječi oblasti »pri pultu« in dobro založeni z informacijami, hkrati pa so v vsakodnevnem stiku s potencialno volilno bazo.

Do 16. decembra bo torej pestro in zanimivo!