V dvorani Harres v okrožju St. Leon-Rot v bližini dirkališča Hockenheim so Celjani hitro izničili začetni vodstvi gostiteljev s tremi zadetki (1:4, 2:5) in vzpostavili rezultatsko ravnotežje (6:6). Rhein Neckar, ki ga je pred sezono zapustilo kar sedem nosilcev igre (Manojlović, Roggisch, Stojanović, Prodanović, Šešum, Gorbok, I. Guardiola), si je nato spet priigral plus tri (10:7), a so pivovarji po zadetku kapetana Luka Žvižeja v dvajseti minuti spet izenačili.

Nemci, zmagovalci pokala EHF v sezoni 2012/13 in udeleženci sklepnega turnirja najboljše četverice lige prvakov dve sezoni prej, so po vodstvu z 11:10 padli v sedem minut dolg strelski post, kar so gostje izkoristili: v protinapadu je Blaž Janc v 24. minuti poskrbel za prvo vodstvo (12:11), v naslednji pa David Miklavčič (ob strelu se je rahlo poškodoval) za 13:11. V zadnjih dveh minutah prvega polčasa so Celjani dobro unovčili izključitev Šveda Kima Ekdahla Du Rietza in minimalno vodstvo znova dvakrat povišali (14:12, 15:13).

Drugi polčas se je začel v slogu prvega, a v obrnjenih vlogah. Pivovarji so si nekajkrat priigrali tri zadetke prednosti, a jih je »tujska legija« (Rhein Neckar ima deset tujcev iz sedmih držav: Švedske, Španije, Danske, Norveške, Hrvaške, Islandije in Švice) ujela pri 19:19 v 43. minuti. Bogati Nemci, katerih proračun znaša šest milijonov evrov, so nato z igralcem manj dosegli kar dva gola in po dolgem času znova povedli (21:20). Slovenci so se ekipi, ki je nastala leta 2002 z združitvijo Kronaua in Östringena, dve leti pozneje – ko so bili Celjani prvaki Evrope – pa se prvič uvrstila v elitno nemško ligo, enakovredno upirali do zadnjega izenačenja pri 23:23 v 48. minuti.

Po zaslugi vratarja Niklasa Landina (po sezoni odhaja v Kiel) in nemškega reprezentanta Uweja Gensheimerja so pobegnili na 26:23, zadnji žarek upanja za goste pa je posijal pri zaostanku s 25:26 sedem minut pred koncem. A v končnici so popustili in si v zadnji minuti priigrali rekordni zaostanek (26:31). Rhein Neckar je na sedmi medsebojni tekmi še sedmič porazil Celjane, ki so upali, da jim bo pravljična sedmica naklonjena, a to je ostala le želja. Tamše je doživel drugi zaporedni neuspeh proti Nemcem na celjski klopi in se izenačil s Tonetom Tisljem, po enega pa so prispevali Zvonimir Serdarušić, Miro Požun in Vladan Matić.

»Kljub porazu smo znova dokazali, da se lahko enakovredno kosamo z najboljšimi ekipami v Evropi. Imeli smo lepo priložnost za zmago, a so nas spet pokopale črne minute. Vseeno smo drago prodali svojo kožo in lahko gremo z dvignjenimi glavami iz Nemčije,« je dejal Miha Zarabec, s petimi zadetki najboljši strelec Celjanov. Trebanjec, katerega največja želja je zaigrati prav za Rhein Neckar, v svojo idealno postavo pa bi uvrstil kar štiri igralce tega kluba (Gensheimerja, Landina, Peterssona in Myrhola), je ocenil, da se je Celjanom maščevala preveč statična igra v napadu v drugem polčasu: »Če ne bi imeli nekaj slabih minut v drugem delu, bi se verjetno razpletlo drugače. Prepričan sem, da bomo do povratne tekme našli rešitev za nemško igro, da smo lahko še boljši in da smo sposobni presenetiti Rhein Neckar v Celju.«