Videli ste tri čudeže. Ste pričakovali več?

Ko nekaj napoveduješ, moraš biti previden. Seveda bi si želel več, a kot vsi vemo, smo na nekaj tekmah celo imeli priložnosti, da bi osvojili več točk. Najbolj pomembno se mi zdi, da smo blizu najboljšim ekipam v ligi. Zmaga nad Gradcem je bila zelo pomembna. Tudi proti Salzburgu in Dunaju smo igrali dobro. To me navdaja z optimizmom. Če delaš zavzeto in pošteno, se to nekje mora poznati.

Na kaj ste še posebej ponosni?

Vsi vemo, da je EBEL za Olimpijo zahtevno tekmovanje, a to ni izgovor. Fantje prihajajo v dvorano vsak dan, delajo zavzeto, četudi se nam nakopičijo porazi v seriji. Vedno skušajo izboljšati igro, na kar sem posebej ponosen. Vidi se, da mladi igralci napredujejo. Poglejte, Aljaž Uduč je bil povabljen v reprezentanco. To je dober znak za Olimpijo in zame kot njegovega klubskega trenerja.

Koga od mladih bi še izpostavili?

Planko, Sotlar... To so igralci, ki so naredili korak naprej. Tudi v tehničnem smislu so boljši, prav tako so postali odgovornejši. Zagotovo pa v vrsti čaka še nekaj hokejistov, ki bi radi dobili več priložnosti, da pokažejo znanje.

Pričakujete, da bodo občutno boljši?

Od vsakega pričakujem, da bo vsak dan boljši. Razumem, da javnost zanimajo statistični podatki, a treba je biti pozoren na majhne podrobnosti. Ti fantje so zagotovo na pravi poti.

Kje so meje Olimpije?

Igralci vedno dajo vse od sebe, zato smo že zdaj blizu limita. Razlog, zakaj izgubljamo tekme z golom razlike, se skriva v individualnih napakah, kar je posledica pomanjkanja izkušenj. Ko narediš napako, se moraš iz nje nekaj naučiti, da se ne bo več ponovila. Velikokrat dobim občutek, da smo kaznovani prav za vsako malenkost, a to nas ne sme potreti.

Je delo v Olimpiji težje, kot ste pričakovali pred štirimi meseci?

Zdaj je moj pogled širši. Zavedam se, s čim se moram spopasti. Spoznal sem tudi številke in dobil pravi občutek, kako velik prepad zeva med Olimpijo in drugimi klubi v Avstriji. Mi v vsej sezoni porabimo toliko denarja, kot ga najboljši klubi zgolj v enem mesecu. To je realnost. Še enkrat naj povem, da ne iščem izgovorov, a z denarjem seveda kupiš kakovost. Mi se želimo prav vsako tekmo spopasti s temi klubi, a se nam želje po zmagi vsakič ne morejo uresničiti. Danes bomo igrali proti Dornbirnu, ki ima tri točke več kot Olimpija, vendar ima to moštvo ogromno kakovostnih igralcev. Zavedajmo se, da bo proces v Tivoliju trajal še nekaj časa. Dejstvo je, da klub rabi več sponzorjev in navijačev na tribunah. Olimpija se bo morala znebiti negativnega slovesa iz preteklosti in spet pridobiti zaupanje ljudi.

Vaš osebni cilj do konca sezone?

Pomagati narediti Olimpijo kot zdravo organizacijo, ki se lahko realno bori za končnico v EBEL. Cilj je, da ti fantastični mladi igralci napredujejo, da bodo imeli možnost igranja v reprezentanci in da bodo lahko nekoč igrali v boljših klubih v tujini.