Nišikori, ki je v uvodnem krogu premagal Murrayja, v drugem pa izgubil proti Federerju, se bo v primeru Federerjeve zmage nad Murrayjem - ta dvoboj se bo drevi začel ob 21. uri - uvrstil v polfinale. Teniški igralec iz dežele vzhajajočega sonca, ki se je v tej sezoni uvrstil v veliki finale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, kjer je moral priznati premoč Hrvatu Marinu Čiliću, se bo uvrstil v polfinale tudi v primeru poraza Federerja z 1:2, v primeru Murrayjeve zmage z 2:0 pa bosta iz skupine B napredovala Federer in Murray.

"Moja današnja predstava v tretjem nizu je bila naravnost popolna. Moji začetni udarci so bili udarni in natančni, vse mi je šlo od rok," je po zmagi dejal Nišikori, ki se je v uvodnih dveh nizih lovil in reševal svojo kožo. "Enostavno nisem imel dovolj časa za pripravo, saj so mi prireditelji šele dobro uro pred današnjim dvobojem sporočili, da bo namesto Raonića nastopil Ferrer. Zavoljo tega sem bil prisiljen spremeniti taktiko. Bilo je težko, a mi je uspelo."

Raonić se je sicer današnjem nastopu zaradi poškodbe odpovedal le slabi dve uri pred začetkom predvidenega dvoboja z Nišikorijem.

* Izid 3. kroga:

- skupina B:

Kei Nišikori (Jap/4) - David Ferrer (Špa/9) 4:6, 6:4, 6:1;

21.00 Roger Federer (Švi/2) - Andy Murray (VBr/5).