V drugačnih okoliščinah bi verjetno današnji datum, 13. november, pri Schumacherjevih proslavili kot prvo okroglo obletnico velikih uspehov. Toda vse od nesreče nekdanjega mojstra volana na smučišču v Franciji imajo pri navijačih in družini sedemkratnega svetovnega prvaka prednost druge stvari.

"Še vedno dobivamo dobre želje za Michaelovo okrevanje. Prihajajo vsak dan in še vedno smo presenečeni, koliko čustev je v njih. Lahko rečemo le hvala. Hvala, ker ta boj bijete skupaj z njim in z nami," je Schumacherjeva družina zapisala na spletni strani michael-schumacher.de, ki so jo danes, ob 20. obletnici zmage v Avstraliji, spet aktivirali.

Schumacherjevi najbližji so izrazili prepričanje v uspešno zdravljenje. "Smo optimistični in Michaelu želimo vse dobro. Vaše želje pa nam na tej poti pomagajo," so še zapisali na spletni strani.

"Stran bo številnim navijačem po vsem svetu pokazala, da še vedno skrbimo zanje, da nam ni vseeno. Na njej bodo lahko našli svoj spletni dom," je dejala njegova menedžerka Sabine Kehm. Obljubila je, da bodo na strani odprli tudi poseben del z novicami in uvedli obveščanje prek družbenih omrežij.

Schumacher je prvega od sedmih naslovov prvaka osvojil z Benettonom leta 1994, potem ko je v zadnji dirki sezone premagal takratnega velikega tekmeca Britanca Damona Hilla. "Nedelja je bila stara samo nekaj ur. A ko se je Nemčija prebudila v 13. november 1994, je doživela zgodovino: dobila je prvega nemškega svetovnega prvaka formule 1 in v tem športu ni bilo nič več tako kot prej. Dirkač je postal zvezdnik, narod voznikov je postal nor na avtomobilistični šport. Legenda je bila rojena," so se zgodovinskega uspeha spomnili na spletni strani.

Leto pozneje je z isto ekipo ponovil uspeh, vse druge naslove prvaka pa je osvojil s Ferrarijem - v letih 2000, 2001, 2002, 2003 in 2004. Na Schumacherjevem računu je tudi 91 posamičnih zmag v formuli 1, dosežek, ki ga njegovi nasledniki še dolgo ne bodo mogli izboljšati.

Schumacher se je decembra lani hudo poškodoval med smučanjem v Meribelu. Več mesecev je bil v komi, nedavno so ga odpustili v domačo oskrbo. V skopih informacijah, ki pricurljajo iz njegovega švicarskega doma, je mogoče zaznati, da nekdanji prvak napreduje po hudi poškodbi glave, a po mnenju zdravnikov bo potreboval še leta, da si bo opomogel.