Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Evroliga

Unics Kazan - Nizhny Novgorod
1

Dvoboj dveh ruskih ekip, kjer pa je ena vendarle na papirju nekoliko močnejša od druge, za povrh pa ima še prednost domače dvorane. Ekipi sta se pomerili v regionalnem tekmovanju srečali tudi v ponedeljek, ko je Novgorod presenetljivo slavil v Kazanu, možnosti za dvojno presenečenje v enem tednu pa so precej majhne, saj je nenazadnje tudi motivacija košarkarjev Unicsa danes na tekmi evrolige precej večja.

Košarka - Evroliga

Laboral Vitoria - Crvena zvezda
1

Beograjčani si letos želijo preboja v top16, na zmage pa računajo predvsem na svojem parketu. V dokaj težki skupini bo že vsaka zmaga v gosteh za njih velika, najlepšo priložnost zanjo pa so verjetno že zapravili, ko so izgubili proti litovski Klaipedi, edinemu avtsajderju skupine. Na španskih tleh bo zmago precej težje doseči, saj so španske ekipe vse po vrsti zelo močne, moč moštva iz Vitorie, za katerega igra tudi Saša Vujačić, pa bo danes občutila tudi zvezda. Vitoria in CZ imata po štirih krogih isti izkupiček 2 zmag in 2 porazov, tudi zato si domači poraza nikakor ne smejo privoščiti, saj bi jih ta lahko precej oddaljil od napredovanja.

Rokomet - Liga prvakov

Rhein Neckar - Celje PL
1

Med moštvoma je velika razlika v kvaliteti in proračunu, zato je favorit v tem dvoboju jasen. Nemci so v prvih štirih krogih kar dvakrat izgubili, tako da si spodrsljaja danes nikakor ne smejo privoščiti, ob njihovi zavzeti igri pa bodo sicer motivirani in borbeni Celjani le stežka presenetili.

Tenis - ATP - London

Federer R. - Murray A.
1

Federer se je v letošnji sezoni znova povsem približal teniškemu vrhu in je nanizal kar nekaj odličnih rezultatov, tako da je še vedno v igri za prvo mesto na lestvici ob koncu leta. Zanj zato šteje vsaka zmaga in brez dvoma je zelo motiviran, da dobi zaključni turnir v Londonu. Po dveh zmagah v prvih dveh krogih mu tokrat nasproti stoji domači junak, ki bo imel gotovo podporo s tribun, toda Murray je imel letos preveč težav s poškodbami in formo, da bi lahko resneje računal na zmago proti izkušenemu Švicarju.