V zadnjih šestih letih je zlata žoga vselej romala v roke ali Messiju ali Ronaldu, omenjeni dvojec pa je tudi letos med glavnimi kandidati za nagrado, predvsem Portugalec bo po še eni izjemni sezoni verjetno težko premagljiv, tudi za šesterico Nemcev na seznamu nominirancev, ki so se poleti okitili z naslovom svetovnega prvaka. Med 23 nominiranci je ponovno tudi Robben, ki pa ne računa na nagrado, saj ga le-ta niti ne zanima, dodaja pa, da sta zvezdnika Reala in Barcelone daleč pred ostalimi.

»Lepo je biti opažen in sem zelo ponosen, da sem na tem seznamu, toda zlata žoga mi nikoli ni predstavljala neke obsedenosti in je tudi nikoli ne bo, kajti precej več mi pomenijo klubske lovorike,« je v pogovoru za France Football dejal Robben, ob omembi Ronalda in Messija pa dodal: »Nerad se primerjam z ostalimi nogometaši, ko pa govorimo o teh dveh, govorimo o pošastih. Že pol ducata let jima uspeva igrati izven realnih mej. Sta precej nad vsemi ostalimi.«

Dobitnik zlate žoge bo znan na Fifini gala prireditvi 12. januarja, še prej pa bo seznam s 23 imen skrčen na le tri finaliste, to se bo zgodilo 1. decembra.