"Dejstvo je, da smo v ponedeljek in torek v srcih še malo prebolevali poraz proti Dinamu, ki nam je razkril, da še nismo dovolj mentalno močni. Malo smo tudi analizirali, zakaj se nam je zgodil ta padec. Moja razlaga je ta, da zaradi tega, ker smo se ustrašili, da smo prehitro toliko sposobni, kot je kazalo v prvem polčasu," je na novinarski konferenci v Ljubljani Bonova sprva malce analizirala vzroke za poraz s 24:26 proti volgograjskemu Dinamu.

Strateginja Krima pa je takoj zatem izpostavila, kaj je njihova glavna naloga v pripravah na naslednjega tekmeca. "V tem tednu poskušamo določene stvari popraviti, čim več postoriti v organizaciji napada, tudi določiti nekatere stvari, ki jih bomo igrali v težjih trenutkih. Na Dunaj gremo odigrat čim bolje, seveda tudi zmagat. Hypo bo iskal vsaj eno zmago v tem delu tekmovanja (zaenkrat je zgolj pri točki; op. p.), mi pa bomo vse naredili, da mu to proti nam ne bo uspelo. Poskusili bomo ponoviti obrambo, izboljšati napad in verjamem, da bo to dovolj za dober rezultat," je o receptu za želeni izkupiček povedala Bonova.

Svoje videnje o tem, kaj bo treba storiti v avstrijski prestolnici za nasmeške ob vrnitvi v Ljubljano, je predstavila tudi krožna napadalka Sanja Gregorc. Med drugim je poudarila, da bodo zagotovo več igrale na "pivota", česar je proti Rusinjam primanjkovalo. "Menim, da smo na zadnji tekmi preveč spustile ritem. Hypo igra bolj ali manj z istimi igralkami, zato bo pomembno, da ohranjamo našo hitro igro in pri tem naredimo čim manj tehničnih napak," meni Gregorčeva.

Hypo je po štirih tekmah na zadnjem mestu skupine A, doslej je osvojil le točko, in sicer za neodločen izid 25:25 proti Dinamu. Vse druge obračune je gladko izgubil, medtem ko je Krim doslej dvakrat zmagal in dvakrat izgubil. Razmišljanje Bonove o tem, ali je avstrijska ekipa od prvega obračuna kaj napredovala, je tako na dokaj trdnih temeljih.

"Ne bi rekla, da je Hypo kaj napredoval. Prej bi znal imeti nekaj težav. So pa zagotovo pričakovali več od sebe. Je pa nevarnost ta, da tako kot smo mi pred sezono videli Hypo kot najbolj premagljivega tekmeca v skupini, so podobno razmišljali tudi oni o nas. Ampak mi se hitreje sestavljamo kot ekipa, čeprav so bili oni na začetku v prednosti, saj imajo več igralk z izkušnjami iz lige prvakinj in težjih tekmovanj. Vseeno mislim, da smo mi v boljšem tekmovalnem ritmu in formi. Prednost je na naši strani in tako moramo tudi v tekmo - z napovedjo zmage," je zaključila Bonova.

Tekmo na Dunaju bosta sodila Moldavijca Igor in Aleksej Covalciuc.